2020. június 16., kedd

A SZTYEPPEI MŰVELTSÉGŰ MAGYAROKNAK TALÁLTÁK KI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MIKES MIRTILL
2020.06.16.


Tárgy: Narancsriasztás

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Drága jó Kelemen bácsi! Ne tessék jönni! Azt mondta a Tamás bácsi, hogy itten mostan narancsriasztást adott ki a Józan Ész. A tata pontosított. Nem az Esze Tamás idegenbe szakadt pereputtyának kései ivadéka ez a Józan, úgyhogy én csak ne kombináljak. Írjam kendnek, amit hallok, aztán az MSZP vagy elhatárolódik, vagy megmagyarázza, vagy az sem kizárt, hogy harmadnapon halottaikból föltámadtak azok, akiket kiraktak a kórházakból, mikor meghallották, hogy gazdaságélénkítési célból újfent zsozsó osztás van kilátásban a párttagoknak. Már ha tagként, kereszténymagyarnak nyilvánítja a pandémia-görbét szittyanemzeti valóságként hajlítgató Legfőbb Hadúr. Mert itt a savazós bácsik lúgozzák az agyakat (biztos teccik érteni, mire mondta ezt a tata, úgyhogy én nem is firtatom tovább, hogy ki és mire használja az eszét, meg a sósavat).

A Tamás bácsi azt is mondta, hogy a PÁRT nevű családi gazdasági vállalkozás kastélyban és szállodában fizeti a tagoknak a tagdíjat, meg a „Ballag a katona….” letette a mundért és a pártállam vallási követe lett, a gidáit pedig beadta apácának. És ne felejtsem azt se megírni, hogy a Feró bácsi vagy néni, aki az előző diktatúrában Bikiniben volt, aztán meg a Beatrice arca muszlimos babos kendőben meg lehet, hogy kettős identitású, de nem tud róla, és most megszívja, mert tiltja a törvény, pedig jól állt neki a kendő. Ráadásul még azért is lehet sajnálni, mert FékNyúz. Az előző diktatúráról azt énekli, hogy abban a melósnak „Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés és nyolc óra szórakozás volt”. Még az a szerencséje, hogy a nagy szótagszám miatt kimaradt a szövegből, hogy a túlórát nem két év múlva fizették, hanem havonta. Mert azt már a minimálbérrel 6 órára bejelentett 12–24–es műszakot lehúzó szállodai takarítónők se hinnék el, pedig azok már pártalkalmazottként, OKJ-s tanfolyamon két miatyánk között tanulták az apácáktól a tisztátalanság felszámolását.

Tessék hát örülni megint, hogy ott van kend a jómódban és sajnálni minket módfelett, amiért itt ragadtunk. És ezt tessék szó szerint érteni. De ne a ragasztós székre tessék gondolni, hanem az anyudédi szomszédjának a laptopjára. Mert arra voltunk ráragadva. Mert nekünk kártyás a villanyóránk. De nem nyert se anyu, se apu, ezért nem volt áram. A nagyiék nyugdíjait nekifutás nélkül megettük. Internet már két hónapja nincs, csak lecke van. Anyukáméknak szerintem nehezebb feladatokat osztottak, mint nekünk, mert ők még sokszor alvás helyett éjszaka is számolnak a konyhaasztalnál...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.