2020. június 29., hétfő

AZ ÚJ NAT TANKÖNYVEK ATTÓL LETTEK MODERNEK, HOGY SOKSZOR LEÍRJÁK BENNÜK AZT, HOGY INTERNET

444.HU
Szerző: FŐDI KITTI
2020.06.29.



- Elkészült az új alaptanterv szerinti tankönyveknek egy része, amik célul tűzték ki a gyerekközpontúságot, a nemzeti elkötelezettséget és a 21. század modernitását.

- 21. századi modernitás címszó alatt annyi sikerült, hogy többször írják le a könyvekben az internet szót, a család és a nemzettudat viszont tényleg nagy szerepet kap az irodalomkönyvekben.

- Az első osztályos ábécés könyvekből kiszedték Varró Dánielt, Tóth Krisztinát és Gryllus Vilmost is.

Az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) megjelenése után beharangozták azt is, hogy az alaptanterv szellemében megújulnak az állami tankönyvek is. Egyelőre viszont még egyáltalán nem dolgoztak át minden könyvet: az első, az ötödik, a hetedik és a kilencedik osztályosok tankönyvei jelentek meg június 17-re az Oktatási Hivatal honlapján. Az állami tankönyvekkel szemben már évek óta az a kritika, hogy a kötelező használatukkal lekorlátozták a tanárok szabadságát, akiknek mindössze két típusból választhatnak, és mindkettőt az Oktatási Hivatal készíti gyakran ugyanazokkal a szerzőkkel.

Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár úgy összegezte a módosításokat, hogy a jól használhatóság mellett a nemzeti elkötelezettség, a gyermekközpontúság és a 21. századi modernitás egyaránt jellemző a tankönyvekre.

Megnéztük, hogy ebből mi valósult meg:
- nemzeti elkötelezettség

Ami nem valósult meg:

- gyermekközpontúság
- 21. századi modernitás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.