2020. június 20., szombat

DE AKKOR MIÉRT TITKOLNAK KÖZPÉNZEKET ÉRINTŐ INFORMÁCIÓKAT ÚGY, MINTHA AZ ÉLETÜK MÚLNA RAJTA?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.06.20.


Transzparens, üde jó reggelt kívánok! Nem mondom, hogy egy-egy pénteki politikai, soroshálózatügyi, összeesküvés-elméleti, háttérhatalmi, szervezkedési, kútmérgezési miniszterelnöki igehirdetés után nem úgy ébred az ember szombaton, mintha másnapos lenne, mert de. Elég sűrűn előfordul. Ha jobban belegondolok, ilyen értelemben sokadmagammal már évek óta másnapos vagyok, hiszen nem csak péntek reggelenként ömlik a liberális, imperalista, kommunista, fasztudja milyen -ista elmehábor a szent ember és az udvartartás szájából. Ha egyszer valakinek lesz annyi ideje, hogy egymásra rakja ennek a szent embernek néhány teljesen véletlenszerűen összeválogatott péntek reggeli agya menését az elmúlt évekből, még riasztóbb kép fog kirajzolódni arról, hogy milyen reménytelenül beleragadtunk valami ijesztő időhurokba vagy burokba vagy mibe. Elloholt mellettünk a világ, mi meg hosszú évekig heti rendszerességgel zabáltuk ugyanazt a megromlott, büdösödő Soros-takarmányt, mintha muszáj lett volna. Nem volt muszáj.

Azért az szomorú, hogy valakinek, aki negyedik évtizede a politikából él, és az elmúlt száz év utolsó, minden tekintetben legsikeresebb évtizedét saját érdemeként tartja számon, ez legyen az egyetlen stabilan állandó pont az életében és a mihülyemagyaroknak címzett mondanivalójában, hogy háttérhatalmi, sötét liberális, imperialista, sorosista ellenségek törnek az ő trónjára. (Mint valami ittfelejtett, történelmi dohot árasztó pöcegödör.) Olyannyira ez van, hogy már a nemzetközi bíróságok is részeivé váltak ezeknek az obskúrus háttérhatalmi szervezkedéseknek.

Nyilván ez következik abból, hogy az Európai Unió Bírósága csütörtökön JOGSÉRTŐNEK minősítette a civileket listázó törvényüket. Csütörtökön Varga Judit értelmezte úgy ezt az ítéletet, hogy a bíróság valójában megerősítette a kormány külföldről támogatott szervezetek átláthatósága iránti elkötelezettségének jogszerűségét. Majd amikor többen megírták, hogy nem azt mondták, Judit, akkor kikérte magának, hogy az idióták még egy sajtóközleményt sem tudnak értelmezni, úgyhogy: „Ha már itt tartunk, engem meg ez ijeszt meg. Nem kicsit, nagyon…”

A dekázó parafenomén színpadias nagy ijedtségére péntek reggel aztán jött a főnöke, és ő is megszakértette a közpénzmédiás mikrofonállvány néninek a témát. Egyrészt a bíróság ítéletéből az következik, hogy a háttérhatalmak befészkelték magukat a nemzetközi bíróságokra, mert van egy liberális imperializmus, ugye. Párhuzamosan viszont az is következik az ítéletből, hogy az átláthatóságot olyan értéknek minősítették, amit joggal tűz ki célul egy parlament vagy egy kormány, ezért őcinikusságának még jókedve is lett tőle. Mert ugyanis azt NEM MERTÉK mondani még az Európai Bíróságon sem, hogy a civil szerveztek ÁTLÁTHATÓSÁGA ne volna egy magas rendű szempont...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.