2020. június 15., hétfő

DRÁGÁBB CIKKRE HOSSZABB LESZ A JÓTÁLLÁS - A CÉG SZÉKHELYÉN, TELEPHELYÉN IS JELEZHETŐ MAJD A JAVÍTÁSI IGÉNY

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.06.15.

Megjelent a jótállás új szabályairól szóló, a minisztérium által már beharangozott rendelet. Eszerint minél drágább egy berendezés, annál hosszabb jótállási időt kell biztosítani rá. A jogalkotók több, jelenleg gondot okozó „kiskaput” is bezárnak.

Jelenleg a 10 ezer forintnál többe kerülő tartós fogyasztási cikkekre kötelezően egy év a jótállás. Az értékhatár 2014-ben került a törvénybe olyan berendezésekre is, amelyeknél korábban nem volt ilyen előírás. Ide tartoznak például a vasalók, vízmelegítők vagy porszívók, tojásfőzők. Annak persze továbbra sincs akadálya, hogy az eladó önként vállaljon garanciát, de az olcsóbb cuccok esetében a jogszabály nem kötelezi erre.

A jövőben az érték még fontosabbá válik. Megjelent a Magyar Közlönyben a jótállás új szabályairól szóló, a minisztérium által már beharangozott új rendelet. Eszerint minél drágább egy berendezés, annál hosszabb jótállási időt kell biztosítani rá. Az egyéves kötelező jótállás marad a 10-100 ezer forintba kerülő berendezéseknél, az időtartam azonban 100-250 ezer forint között kettő, efölött pedig három év lesz...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.