2020. június 20., szombat

EMBERBŐL VAGYUNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: HORN ANNA
2020.06.19.


Legalábbis a nagy többségünk emberből van, ebben biztos vagyok. A magunk gyengeségeivel, hibáival és gyarlóságával együtt mégis rendkívüliek és egyediek vagyunk. 

Én sem vagyok kivétel, és el kell árulnom, hogy a mai – számomra gyertyás – nap tartogatott egy olyan meglepést, amely árnyalta a gyász elkerülhetetlen feketeségét. Csak annyi történt, hogy az általam egyre ritkábban látogatott Facebookon egy nagyon kedves volt kollégám küldött üzenetben néhány szót.

„Olyan Magyarországot kell teremteni, ahol nem csak megszületni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes”.

Június 19-e… hét éve annak, hogy már nincs velünk. Jobb is, neki mindenképpen, mert az Alzheimer helyett a szívroham végezne vele, ha látná, mi lett abból az országból, amelynek jobbá tételéért évtizedekig dolgozott.

Lehet őt pufajkásozni, komcsizni – egyik sem volt soha, sebaj –, de ameddig Schmidt Mária a történelemnek ezt a részét még nem írta át, jó lenne, ha mindenki tudná, hogy a NATO- és EU-tagságunk alapköveit ő rakta le. Arra is emlékezni kell, hogy nála senki nem tisztelte jobban a demokráciát és intézményeit az elmúlt 30 évben (lásd az 1994-es kétharmados választási győzelem utáni kormányalakítási kompromisszumokat).

Külügyminiszterként összekötötte kicsi hazánkat szinte az egész világgal. Nem üzleti okokból – azok iránt soha még csak nem is érdeklődött –, hanem azért, mert azt gondolta, hogy minél többen ismerik meg Magyarországot, annál több támogatónk és segítőnk lehet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.