2020. június 2., kedd

HUNVALD IDEJÉN INDÍTOTT INGATLANBIZNISZT FEJEZETT BE A FIDESZ A VII. KERÜLETBEN, CZEGLÉDYÉK FELJELENTÉST TETTEK

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2020.06.02.


- Hűtlen kezelés gyanújával folytat nyomozást a BRFK gazdasági bűnözés elleni főosztálya egy VII. kerületi ingatlanegyüttes eladása miatt.

- A bulinegyed közepén lévő épület a Táncművészeti Egyetem oktatóhelye volt, és már Hunvald György polgármestersége idején megindult körülötte a kavarás, de végül csak 2018-ban, a fideszes vezetés idején adta el az önkormányzat 304 millió forintért, nagyjából harmadáron.

- Az ügyben az új, ellenzéki vezetésű hivatal által megbízott Czeglédy Csaba ügyvédi irodája tett feljelentést.

- Czeglédy önkormányzati szerződése az ellenzéki oldalon is politikai vitákat gerjesztett, Bajkai István volt fideszes alpolgármester pedig felháborítónak nevezte a veszélyhelyzet idején adott megbízást. Igaz, a feljelentés is főleg Bajkai szerepét firtatja.

Az Állami Balett Intézet, a Táncművészeti Egyetem jogelődje az 1970-es években költözött a Kazinczy utcába: a fővárosi tanács a balettoktatás számára építtetett könnyűszerkezetes házat az akkoriban még csendes mellékutcában. Néhány évtizeddel később az intézményt körbenőtte a bulinegyed, a szomszédságban sorban nyíltak a kocsmák, éttermek és szálláshelyek, ezért roppant értékessé vált a terület.

Annyira értékessé, hogy hamarosan meg is született a terv, hogyan lehetne felszabadítani az erzsébetvárosi önkormányzat tulajdonában lévő telket valamilyen lukratív üzleti felhasználás érdekében. 2007-ben létrehoztak egy olyan jogi konstrukciót, amely lehetővé tette volna a Hunvald György szocialista polgármester által irányított önkormányzat számára, hogy egy kiválasztott céggel közösen pénzzé tegyék a Kazinczy utca 40-46. szám alatti ingatlant...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.