2020. június 11., csütörtök

KORÓZS LAJOS: EGYENESEN AZ EGÉSZSÉGÜGYRŐL

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2020.06.10.


...A célom és az MSZP célja az, hogy Magyarországon társadalmi, vagyoni helyzettől függetlenül, Magyarország egész területén mindenki jusson hozzá a jó minőségű háziorvosi ellátáshoz, szűréshez, diagnosztikához, felvilágosításhoz és megelőzéshez, szakorvosi ellátáshoz, valamint a kórházi szolgáltatásokhoz.

Ennek elérése, az emberek védelme érdekében – akár egyedi eseteken keresztül – kötelességünk felhívni a figyelmet a hibás kormányzati döntésekre.

Ilyen hibás döntésnek tartjuk az egészségügyi alapellátás időleges szüneteltetését, és ilyen hibás döntésnek tartjuk a kórházi ágyak felszabadításának miniszteri elrendelését.

Tény ugyanis, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter rendelte el a kórházi ágyak felszabadítását.

Tény, hogy emberek tömegeit küldték haza a kórházakból úgy, hogy a hozzátartozóik számára nem biztosították a szükséges felkészülési időt.

Tény, hogy a kórházi ágyak felszabadítása és a szakszerű ápolás biztosításának hiánya miatt, emberéletek kerültek veszélybe.

Tény, hogy a miniszteri utasítást pontosan végre nem hajtó kórházak igazgatóit kirúgták.

Tény, hogy a kórházi ágyak előírt mértékű felszabadítására a koronavírus-járvány elleni védekezéshez nem volt szükség.

Tény, hogy a kórházi ágyak felszabadításának végrehajtásában sem a mentődolgozóknak, sem az egészségügyben dolgozóknak nincs felelősségük – ezt az MSZP soha nem állította.

Tény, hogy a hazaküldött betegek egyes konkrét eseteiről a sajtóban az elmúlt másfél hónapban számos tudósítás jelent meg.

Tény, hogy az MSZP-hez is számos megkeresés, panasz érkezett az emberi tragédiákról.

Tény, hogy az MSZP a 2020. június 7-én feltöltött videóban egy konkrét esetet mutatott be, ahol egy elhunyt beteg családtagja arccal és névvel vállalta az elmondottakat.

Tény, hogy elmondása szerint az a nő ápolta halála előtt az édesanyját, aki 2020. április vége óta a magyar sajtóban többször nyilatkozott, és szavahihetőségét senki nem vonta kétségbe.

Tény, hogy az MSZP jóhiszeműen járt el a videó elkészítése során, annak levételéről az illusztrációként felhasznált vágóképek megtévesztő jellege miatt döntött.

Az is tény, hogy a videóban sem az Országos Mentőszolgálat munkatársaira, sem egyetlen mentős dolgozóra nézve, nem hangzott el negatív kijelentés.

Amennyiben az ápolást végző nő valóban nem az, akinek állította magát, és ezzel félrevezette a nyilvánosságot, úgy azzal kárt okozott a hazai közéletnek és az MSZP-nek – ebben az esetben vállalnia kell a felelősséget.

Szeretném még egyszer hangsúlyozni: a videóban Kásler Miklós hibás döntésére és annak következményeire kívántuk felhívni a figyelmet.

Mindezek alapján, amennyiben a videóhoz használt illusztrációs képek félrevezetőek voltak és akaratunkon kívül megbántottuk az OMSZ dolgozóit, úgy elnézést kérünk. De bocsánatot Kásler Miklósnak kell kérnie a gyógyulásra váró betegektől, családtagjaiktól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.