2020. június 14., vasárnap

LÁNCHÍD VAGY TŰZIJÁTÉK? SZAVAZZON!

HÍRKLIKK
Szerző: VERESS KATKA
2020.06.14.


Európa legnagyobb tűzijátékára készül a kormány az augusztus 20-i háromnapos ünnepi megemlékezés keretein belül, amelyre - meg nem erősített információk szerint - mintegy 10 milliárd forintot tett félre. Mindeközben egyre többen követelik a tűzijáték elmaradását amiatt, hogy az arra szánt pénzt inkább az ország hídjának is nevezett Lánchíd felújítására fordítsák.

A kormány kezdeményezésére a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán bejelentette, hogy Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni idén augusztus 20-án, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.

Miközben a kabinet milliárdokat készül eldurrogtatni, az egyik nemzeti jelképünk, Budapest gyöngyszeme, a sokak szerint a világ legszebb hídjának tartott Lánchíd állapota kritikussá vált. Gyakorlatilag szétrohadt, amelynek súlyos következménye is lehet. Komoly probléma, hogy a felújítási munkák finanszírozásával kapcsolatban patthelyzet alakult ki a főváros vezetése és a kormány között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.