2020. június 3., szerda

NEM VÁLOGAT AZ ESZKÖZÖKBEN A MUNKAADÓ, HA SZABADULNI KELL A GYEREKET VÁRÓ MUNKAVÁLLALÓTÓL

444.HU
Szerző: NEUBERGER ESZTER
2020.06.03.


- A terhes nők és a kisgyermekes anyák az egyik legkiszolgáltatottabb csoport a hazai munkaerőpiacon.

- Az Amnesty International friss jelentése szerint még mindig gyakori, hogy a világos jogszabályi tiltás ellenére várandós dolgozókat bocsájtanak el a munkahelyükről.
- Van, akit öt hónapos veszélyeztetett terhesként raktak ki a munkahelyéről, így elesett minden munkaviszonyhoz kötött családtámogatástól.
- Gyakran azok sem folyamodnak semmilyen jogorvoslathoz, akiket ilyen durva jogsértések érnek.

Még nincs vége a koronavírus-válságnak, a járványhelyzet gazdasági hatásai még beláthatatlan ideig velünk maradhatnak - hangzik el lépten-nyomon gazdasági elemzők szájából, mantrázzák menedzserek céges értekezleteken.

A Magyarországon nagyjából a járvány félidejének számító április hónapban a KSH adatai szerint 136 ezerrel kevesebb embernek volt munkája, mint az előző év ugyanezen hónapjában, és az is tudható, hogy a frissen állásukat vesztettek között jóval nagyobb arányban vannak a női munkavállalók.

A nők és férfiak közötti munkamegosztást a karantén idején vizsgáló, interjúkon alapuló kutatások adhatnak tippeket a nők láthatóan gyakoribb állásvesztése mögött húzódó okokra:

- a karantén alatt leginkább a nők maradtak otthon az óvodás- vagy iskoláskorú gyerekeikkel,
- ezzel együtt a rájuk szakadó gondoskodó munkát is nekik volt nehezebb összeegyeztetni a fizetett munkájukkal.

Hogy a nők munkaerőpiaci helyzetét ennyivel jobban érinti a válság, az már-már törvényszerűnek látszik, ha a nők járvány előtti munkahelyi tapasztalatait nézzük.

Az Amnesty International friss jelentése szerint a magyarországi munkahelyeken közvetlenül a járvány kitörése előtt is súlyos hátrányokat kellett elszenvednie a gyerekes, vagy az éppen gyermeket váró nőknek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.