2020. június 13., szombat

NÉMETH SÁNDOR ÁRULÁSA NÉLKÜL NEM LENNE ORBÁN-RENDSZER

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.06.12.


Bartus László Fesz lesz című könyve részletesen bemutatja, hogyan árulta el Németh Sándor a liberálisokat, a baloldalt és az MDF-et, s az árulásával hogyan tette lehetővé, hogy Orbán Viktor létrehozza a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Németh Sándor árulása nélkül ez nem lett volna lehetséges. Az utolsó pillanatban hátba szúrta az MDF-et, amely teljes mértékben Németh Sándor ígéretére bízta magát, hogy összegyűjti a híveivel a párt kopogtatócéduláit. Németh azonban kiegyezett Orbánnal. Ezért az MDF nem tudta összegyűjteni a kopogtatócédulákat, nem jutott a parlamentbe, a vezetői ellen koncepciós perek indultak. A párt árulói pedig, akik összejátszottak Németh Sándorral, az ATV-ben kötöttek ki.

Ha az MDF talpon marad és megosztja a jobboldali szavazókat, Németh Sándor pedig az ATV-t nem rendeli alá az Orbánnal kötött alkunak, hanem valóban a balliberális ellenzék csatornája marad, Orbánnak a látszat ellenére soha nem lett volna kétharmada. Bajnai Gordon egy év alatt konszolidálta az országot és a belpolitikai helyzetet, ha a balliberális oldalnak valóban van egy televíziója, mint ahogyan az ATV-ról ezt hitték, és Orbán nem tudja egyesíteni a jobboldalt, Orbán nem tudta volna megdönteni az alkotmányos rendet. Nem tudta volna felszámolni a jogállamot, nem tudta volna kiépíteni a demokrácia jelmezébe bújtatott diktatúrát. Németh Sándor, aki az SZDSZ alapításában részt vett, első számú felelőse annak, hogy Magyarországon megdőlt az alkotmányos rend és a demokratikus jogállam.

A kulcsmozzanatot Czene Gábor Népszabadágban 2010. március 17-én megjelent cikke rögzítette. A sorok között olvasva az derül ki, hogy ha Németh Sándor “elfordul” az MDF-től, akkor a Fidesz nem üldözi a Hit Gyülekezetét (ami abban nyilvánult meg, hogy Németh Sándor bizniszegyházát családellenes, destruktív szektának tartották és az egyházi törvény módosításával meg akarták vonni az egyházi státusztát), hanem ehelyett a történelmi egyházakkal azonos egyházi státuszt kap. Németh Sándor elfogadta ezt az ajánlatot, megkötötte ezt a paktumot, mert ellenkező esetben arra számíthatott volna, hogy a vagyonát és az adóbevallásaiban megjelölt jövedelmét összevetik egymással, és börtönbe kerülhet. A hívőktől kiszipolyozott vagyonát elveszik. Németh ehelyett választotta az árulást és Orbán riválisának kiiktatását.

A paktum olyan pillanatban köttetett, amikor az MDF már nem tudott mit tenni. Ahogy a Népszabadság írta, “az MDF-nek eddig véres verítékkel sem sikerült összeszednie elegendő kopogtatócédulát”. Mivel a párt Németh Sándor szavahihetőségére bízta magát, kiszolgáltatottá vált, és az árulás a párt megszűnéséhez vezetett. Németh Sándor egyéni hatalmi és anyagi érdekei fontosabbak voltak, mint az adott szava és a tisztesség, vagy az elvekhez és a jogállamisághoz való ragaszkodás. Németh kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot, és saját bűncselekményei, bizniszegyháza, tisztességtelen politikai manőrei vezettek oda, hogy a túlélés lehetősége az Orbánnal, az ősellenséggel való kiegyezés és a neki való behódolás maradt. Vagy a hűség a szavához, az elveihez, s azokhoz, akik addig megvédték, anyagilag és erkölcsileg támogatták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.