2020. június 14., vasárnap

SZÍVATJA A KORMÁNY AZ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓKAT, NEM JÁR AUTOMATIKUSAN AZ 500 EZER FORINT JUTTATÁS

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2020.06.13.


Még a kormány által egészségügyisnek minősített dolgozók közül sem kapja majd meg mindenki a beígért, bruttó 500 ezer forintos „koronavírus-jutalmat”.

Mint ismert, április elején jelentette be Orbán Viktor, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel, idén minden egészségügyi dolgozónak 500 ezer forintos pluszjuttatást adnak. Májusban a miniszterelnök egy képviselői kérdésre válaszolva, a Parlamentben azt mondta, július 1-jével fizetik ki az 500 ezer forintos plusz juttatást az egészségügyi dolgozóknak.

Azonban az Orbán-kabinet önkényesen átértelmezte a jogszabályban szereplő fogalmat, így estek ki a körből a gyógyszertári dolgozók illetve a szociális szektorban tevékenykedő ápolók.

Ezek után, június 10-én, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) elküldte a szolgáltatóknak a szükséges információkat az egyszeri 500 ezer forintos juttatás kedvezményezettjeiről, valamint az igénylés módjáról.

Most úgy fest, hogy nem is jár automatikusan, ugyanis igényelni kell.

„Bizony, igényelni kell ám június 19-ig, aki kimarad az lemarad. Ismét nagylelkűen elég időt adtak. nyolc napot, március óta nem volt elég idő”

– hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakember...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.