2020. június 19., péntek

TANULNI MINDIG MEGTÉRÜLŐ BEFEKTETÉS

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.06.18.


Az egyik legjobb befektetés a mai világban a tanulás, a továbbképzés, a sokoldalú tudás. Különösen fontos ez akkor, amikor pillanatok alatt megváltozhatnak a körülmények, és addig jól menő szakmák képviselőinek kell új munka után nézniük. Ezt láthattuk a világjárvány okozta válsághelyzetben is: addig sikeres vállalkozók álltak futárnak, vagy vendéglátósok kezdtek dolgozni az építőiparban.

Számtalan területen szerezhető manapság hasznos többlettudás, amivel jobb helyzetbe lehet kerülni a munkaerőpiacon. Szinte már közhely, hogy a magyarok idegennyelv-tudása a leggyengébb Európában, miközben egy vagy akár több nyelv tárgyalóképes ismerete óriási előnyt jelent az álláskeresésnél. Hasonlóan hasznos az informatikai, programozói szaktudás, hiszen ezen a piacon állandó a munkaerőhiány, és a digitalizációs trendeket nézve ez még sokáig így maradhat. Egy nyelvtanfolyamon vagy egy programozói képzésen olyan tudást lehet szerezni, amely ellenállóbbá és alkalmazkodóbbá teszi az embert váratlan krízishelyzetek esetén.

Vannak, aki saját szakmájuk egy részterületén mélyednének el jobban, például egy új módszer vagy gép használatát tanulnák meg, mások vezetői képességeiket fejlesztenék, például egy mentálhigiénés képzéssel.

A tanulás, a képzés ráadásul nem csak a megélhetést biztosíthatja. Akár egy hobbiban is el lehet mélyedni, ami segít a feltöltődésben és a kikapcsolódásban. Egyre népszerűbbek például a csokoládé- és bonbonkészítő képzések, és egyre többen vannak, akik többéves cukrászképzést is elvégeznek, kedvtelésből. Mások jógaoktatói képesítést szereznek, hogy azután tudásukat másoknak is továbbadják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.