2020. július 24., péntek

A FIDESZ KIVÉGZI AZ INDEXET IS, A HÓHÉR SZOMBATHY PÁL, AZ MSZP VOLT ÜDVÖSKÉJE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.07.23.


Miután Ujj Péter távozott az Indextől, ez a lap már soha nem volt olyan, mint előtte. A függetlenség barométer soha nem volt a régi, ha a szerkesztőség nem is mutatta. Sorban távoztak a főszerkesztők, a lap egyre inkább bulvárosodott, de a kollégák még így is igyekeztek megtenni azt, amit lehetett. S a végére is jutott egy erkölcsi hős Dull Szabolcs személyében, aki keresztbe feküdt annak, hogy a Fidesz észrevétlenül hajtsa uralma alá a szerkesztőséget és egy szerkezeti átalakulásnak álcázott trükkel kivegye a lapot saját szerkesztősége kezéből és “külső beszállítókkal” a Fidesz által gyártott propagandával töltse meg az újságot, s végképp bedarálják az Indexet is.

Dull Szabolcs példát mutatott még arra is, hogy nem kell feltétlenül úgy távozni, mint ahogy az Magyarországon szokás, felvenni a hallgatási pénzt és még hősnek is játszani magunkat. Példaértékű az Index munkatársainak kiállása is Dull Szabolcs és az igazság mellett, ami még akkor is értékes, ha Szombathy Pál, az új vezérigazgató személyének ismeretében tudható, hogy aki nem hódol be, az szemrebbenés nélkül ki lesz rúgva. Szombathy csak olyanokat tűr meg, akik a személye iránt elkötelezettek és nem állnak útjában a karrierizmusának.

Szombathy már igazgatósági tagként is programbeszédet tartott egy interjúban, amelyben kijelentette, hogy Magyarországon nincs diktatúra, a sajtószabadság nem sérül, az Orbánnal kapcsolatos “hiszti” barométert le kell tekerni, nincsen jobboldali médiafölény sem. Az Amerikai Népszava “Az Index elesett” című cikkében már akkor megírta, hogy az Index sorsa megpecsételődött, a háttérből az informális irányító Szombathy Pál lesz, és mindenhova az ő emberei kerülnek, s csak idő kérdése, mikor veszi át formálisan is a lap fölötti uralmat. Bodolai László, a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke is Szombathy embere, az igazgatóságba most behívott Sztankóczy András szintén, aki még a Magyar Hírlapból Szombathy egyik “katonája”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.