2020. július 3., péntek

A VÉGZETÜKBE ROHANNAK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.07.03.


„Érdekes” kérdéssel fordult a Magyar Hírlap nevű kormánypropagandát gyártó felület Jakab Péterhez, a Jobbik elnökéhez. Pontosabban a párt sajtóosztályához, de erről maga Jakab Péter számolt be Facebook-oldalán. A feltett kérdés a következő volt: Mi a véleményük arról, ha a kormánykoalíció a Parlamentben a Házszabály módosításával eltörölné a napirend előtti felszólalások lehetőségét? Lehetne persze ez egy egyszerű kérdés is, azonban mivel a kormány egyik szócsövéről van szó, és egy olyan potenciális rendelkezéssel kapcsolatos kíváncsiságról, amely rendelkezés ma még nincs hatályban, ezért elég nehéz nem fenyegetésként venni a kérdést. A Parlament persze már eddig is egy funkcióját veszített cirkusz volt, hiszen a Fidesz kétharmaddal kiüresítette azt, azonban egy ilyen lépés tovább züllesztené az illiberális demokráciának csúfolt orbáni diktatúrát.

Persze lehet, hogy mire ez a cikk élesedik, már meg is magyarázták, hogy félreértésről volt szó, majd a kormánymédia egy Jakab Pétert nevetségessé tévő cikkhadjáratot indít, de ez nem biztos. Az is elképzelhető, hogy nem csak beetetés volt a cél, hanem az, hogy ezzel megpróbálják úgymond bekussoltatni a politikust. Jakab ugyanis nem arról híres, hogy visszafogná magát a Parlamentben, ott olyan szavak is elhagyják a száját néha, amelyek sértik a fideszes honatyákat. Nem azért mert percenként káromkodna Jakab, hanem mert ki meri mondani azt, amit sokan csak gondolnak, de inkább visszafogják magukat, ugyanis azt gondolják, a Parlament továbbra is a tisztelt ház, és nem egy cirkusz díszlete.

Amikor Jakab szemrebbenés nélkül leelvtársazza Kövér Lászlót, akkor olyan fénybe helyezi az egyébként kommunista felfogással alighanem lazán kapcsolatba hozható házmestert, ami nyilván nem tetszik neki. Emiatt, illetve egyéb megnyilatkozásai miatt Kövér persze le is kapcsolta Jakab mikrofonját nemrégiben, mint ahogy ezt megteszi minden olyan esetben, amikor úgy érzi, ellenzéki vagy független képviselők megsértették. Ő ezt egyszemélyben eldöntheti, mert ma már egy ilyen országban élünk. Ha Kövért sért valami, akkor egyszerűen megvonja a szót a megválasztott képviselőktől, mint a hülyegyerek a homokozóban. Teljességgel képtelenek arra, hogy tűrjék a kritikát, ha már vitára évek óta képtelenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.