2020. július 30., csütörtök

ADÓCSALÁS MIATT ŐRIZETBE VETTÉK A HIT GYÜLEKEZETE EGYIK REKLÁMARCÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.07.30.


Többszázmilliós adócsalás gyanújával őrizetbe vették Joób Márton szegedi MSZP-s önkormányzati képviselőt, háromszoros kenuvilágbajnokot, tizenegy gyermek édesapját, a Hit Gyülekezete egyik legfontosabb reklámarcát, akinek édesapja a szegedi Hit Gyülekezete vezetője. Joób Márton még abból az időből ragadt az MSZP-ben, amikor a Hit Gyülekezete már elhagyta az SZDSZ-t, már a szocialista párt holdudvarába tartozott, és még nem lett a Fidesz egyháza. Joób Márton azzal indokolta, hogy az MSZP mellett maradt, mert Szegeden az MSZP van abban a helyzetben, mint országosan a Fidesz.

A Hit Gyülekezete és az MSZP szegedi összefonódásáról cikkezett a kormánypárti sajtó is, mert Szegeden egyedül a Hit Gyülekezete kapott a város egyházügyi alapjából, majd Botka László polgármestere, akinek az őrizetbe vett Joób Márton egyik legközelebbi munkatársa, ezt követően megszüntette ezt az alapot. A Hit Gyülekezete szegedi közösségi háza ennek a támogatásnak a segítségével épült fel. Írtak arról is, hogy Botka László polgármester közpénzből újíttatta fel saját lakása és a Hit Gyülekezete közösségi háza közötti utat. Rossz visszhangja volt annak is, hogy az egyik szegedi általános iskola “családbarát” bált rendezett a Hit Gyülekezete közösségi házában Joób Mártonnal, aki akkor MSZP-s képviselőjelöltként kampányrendezvényként szervezte az estet, és szégyenfalra kerültek az iskolában azok, akik nem vettek jegyet az adománygyűjtő rendezvényre.

Joób Márton ellen már hosszabb ideje nyomozott a NAV áfacsalás ügyében. Lapinformációk szerint Joób Márton valamelyik cége számlavásárlásban érintett. Joób Mártonnak három cége van, az egyik futárszolgálattal, a másik reklámtevékenységgel, a harmadik építkezésekkel foglalkozik. Bartus László Fesz lesz című könyvében több esetet említ, amikor a Hit Gyülekezetéhez tartozó vállalkozók a gyülekezetben gyakorlattá vált áfacsalás segítségével építkeztek, s emiatt többen letöltendő börtönbüntetést is kaptak. Mint közülük egyesek elmondták, csak az nem kapott semmi büntetést, aki prédikációiban, hol burkoltan, hol nyíltan buzdította adócsalásra őket. Németh Sándor vezető lelkész ellen az ATV ellopása, hűtlen kezelés és adócsalás miatt feljelentést tett a Fesz lesz című könyv szerzője, és nem lehet kétsége senkinek, hogy Németh Sándort is őrizetbe vennék, ha nem állt volna a Fidesz mellé az MSZP és az MDF után.

A kormánymédia szerint Joób Mártont adócsalás gyanújával hallgatta ki már korábban a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága, mert a reklámújság terjesztésével foglalkozó cége hamis számlákat vásárolt. Ez a cég adja ki és terjeszti a Szeged és környéki ingyenes hirdetési újságot. A Kisokos és egyéb hirdetési újságok szintén régi gyülekezeti vállalkozások voltak. Vannak bizonyos típusú hites vállalkozások, a hirdetési újság is ilyen. Ha egyszer valaki feldolgozná a Hit Gyülekezete és tagjai által politikai támogatásokkal végzett üzleti tevékenységét, ügyleteit, könnyen juthatna arra a megállapításra, hogy a Hit Gyülekezete egy szervezett bűnözői csoport, mert minden bevétel minimum tíz százaléka a gyülekezet vezetését és Németh Sándort illeti, illetve a gyülekezeti vagyont gyarapítja. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy a NAV szerint áfacsalással szerzett pénz tíz százalékát Joób Márton leadta-e Németh Sándornak? A maffia is így működik, csak nem nevezik egyháznak, és a főnök részesedését nem egyházi tizednek mondják...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.