2020. július 11., szombat

EZ ITT A KORRUPT POLITIKUSOK MEKKÁJA

HÍRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2020.07.11.


A fővárosi főügyész okos ember, és szemben Polt Péterrel, nem szeretné végképp tönkrezúzni a szakmai renoméját. Alaposan átgondolta, mit mondjon az Egyenes beszédben a Kaleta-ügyről. (Felkészült még a műsorvezetőből is: felmondta, hány gyereke van, és mekkora lehet a legidősebb.) Volt két roppant tanulságos megjegyzése. Az egyikkel arra válaszolt, miért titkolództak, amíg csak tudtak. „Látott már olyan állami hivatalnokot, aki nyilvánosságra hoz egy olyan információt, amely dehonesztáló az államra nézve?"

Tiszta beszéd. Szerintem egy diplomata magánbűneinél még sokkal inkább dehonesztáló az államra nézve, ha például a miniszterelnök veje vagy barátja keveredik korrupciógyanús ügybe. Ezek szerint, ne is várjuk, hogy az ügyészség bármit feltár az ilyen esetekből.

A másikban azt fejtegette, hogy noha Kaleta a nyilvánosságot tűrni köteles közszereplőként követte el bűneit, de az eljárás idején már nem volt közszereplő, hiszen visszahívták a nagyköveti posztról, ezért védeni kellett az adatait. Vagyis, ha valakiről akkor derítik ki, hogy mondjuk ellopta a fél országot, amikor például elvesztette a választást, tehát nincs már funkcióban, akkor az ügyészségtől soha nem tudunk meg semmit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.