2020. július 11., szombat

NYOLC MEGLEPŐEN OLCSÓ DOLOG DÁNIÁBAN

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2020.07.11.


Dánia drága. Ezen a kijelentésen olyan nagyon nincs mit vitatkozni, igaz, az már más kérdés, hogy az ott megkeresett pénzt elköltve is ugyanerre a következtetésre jutunk-e, de ha pusztán az árakat nézzük, akkor nem nagyon marad kérdőjel. Ugyanakkor az országban élő külföldiek szerint bizony akadnak meglepően olcsó dolgok is. Lássunk ezek közül párat!



1. A nagyvárosokon kívül fekvő házak


„A vidéki házak olcsók. Ahol én élek, ott már 15 ezer euróért (5,2 millió forintért, de nem fogom mindig átszámolni, csak ez meglepően olcsó magyar mércével is – HÁ) lehet egy szép házat venni. Ugyanez Németországban 500 ezer eurónál kezdődne” – vélekedett a Lolland-Falsterben lakó Nina. (Lolland-Falster voltaképpen két kis sziget.)

„Azért a pénzért, amit az Egyesült Királyságban élő szüleim fizettek a házukért a semmi közepén 4 órára a legközelebbi nagyvárostól, én simán vehetek egy kis házat 10 km-re a városközponttól” – emelte ki Patricia.

2. Mobiltarifák és internet

„Nekem egy Lebara előfizetésem van, 99 koronáért (4700 forintért) 100 GB mobilnet jár. Ugyanezért Németországban nagyjából ennek a századrészét kapnám” – mondta Nina.

„Az internet az egyik leggyorsabb itt a világon és nem is drága, más országokkal összehasonlítva” – szólt Mohammed véleménye.

3. Sör és cigaretta

A boltban kapható sör Dániában sokkal, sokkal olcsóbb, mint Svédországban, Norvégiában vagy Finnországban, bár kicsit talán drágább, mint mondjuk Németországban.

A cigaretta doboza tavaly 5,39 eurónyi koronába (1900 forintba) került, ami sokkal kevesebb, mint Svédországban, Finnországban, Franciaországban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban vagy Írországban és nagyjából ugyanannyi, mint Németországban és drágább, mint a többi európai országban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.