2020. július 17., péntek

EZEN A MENTALITÁSON TALÁN MÁR SEMMI SEM KÉPES VÁLTOZTATNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.07.16.


Miután a NER leuralta a Balatont, az idei koronavírus-járvány nagyon betett a helyi „üzletembereknek”. Nyilván a hatalom nem számolt azzal, hogy pár hét leforgása alatt lényegében lezárják a legtöbb országot, majd még hónapokkal később is csak arról álmodozhatunk, hogy egyszer újra visszatérünk a normális kerékvágásba. Ez a nyár már egészen biztosan nem lesz normális, de az sem biztos, hogy a következő egy centivel is jobb lesz. A korábban elképzelhetetlennek hitt életvitelt lett az új normális, ami azt jelenti, hogy maszkban, egymástól eltávolodva próbáljuk élni életünket. Ki gondolta volna, hogy ez nem csak egy rossz álom, amiből heteken belül felébredünk? Előbb a kínai felvételeket néztük szörnyülködve, de nem hittük, hogy bennünket is elérhet, majd Olaszország, később pedig Spanyolország elestének lettünk szemtanúi.

A járvány Európába érkezésével fogtuk fel, hogy mi is veszélybe kerülhetünk. Ugyan Magyarország többé-kevésbé megúszta eddig a járványt, azt senki sem tudja, meddig tarthat ez a szerencse. Egy azonban biztos, egy ideig még nem tehetünk úgy, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Még egy jó ideig fura lesz a nyaralás, étteremben ebédelés és a szórakozóhelyek atmoszférája is. Különböző országok különböző módszerekkel próbálják meg a rossz körülmények ellenére is az országukba csábítani a turistákat. Sok kormány a külföldi turizmus mellett arra fekteti a hangsúlyt, hogy rávegye az embereket arra, hogy idén belföldön nyaraljanak, ezzel is segítve saját gazdaságukat. Ez itt Spanyolországban országos kampányként jelent meg, de a britek és az olaszok is a belföldi turizmusra ösztökélik az embereket.

Magyarországon is hasonló a helyzet, azonban az ország legkedveltebb vidéki üdülőhelye már régen nem az, ami volt. A Balatont leuralta a NER, így az ott elköltött pénzünkkel sokszor már nem a magyar gazdaságot élénkítjük, hanem Mészáros és Tiborcz zsebét tömjük ki még jobban. Ezek után ki lepődne meg azon, ha sokan nem szívesen költenének még több pénzt arra, hogy oligarchákat tömjenek? Azonban ez önmagában még nem elég, hiszen még azok is, akik nem a NER elitjéhez tartoznak, ugyancsak nyerészkednek az odaérkezőkön. Az árak folyamatosan emelkednek, miközben a kiszolgálás színvonala talán az Albániáét, ha eléri. A lehúzás és átverés a jellemző a vendéglátás területén, még ha nyilván vannak is kivételek. A jóérzésű ember egyedül őket sajnálja, hiszen egy kosár rohadt alma közül ők az egyetlenek, akik még nem váltak az enyészetté...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.