2020. július 3., péntek

KÍNAI SEGÉDLETTEL VERTE ÁT ORBÁN VIKTOR AZ EGÉSZ ORSZÁGOT?

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.07.03.


A világjárvány második hulláma novemberben indul be, de már ma nagy szükség lenne a koronavírus jelenlétét kimutató, megbízható tesztre. Szerkesztőségünk figyelmét Németh Károly arra hívta fel, hogy ma már nálunk is elérhető az a műszer, ami nyolc perc alatt kimutatja a vírus jelenlétét. A Norcros Hungary kft. tanácsadója azt is elárulta, hogy a honi egészségügy vezetői az olcsó, korszerű helyett, inkább a drága, de korszerűtlen gépeket vásárolják meg. A szakértő ezen kívül azt állítja, hogy az Orbán Viktor által a reptéren nagy nyilvánosság előtt átvett maszkokat nem pakolták ki, hanem néhány óra múlva külföldre szállították.

Németh úr, ön telefonon keresett meg bennünket, hogy van egy kiváló vírustesztelő gépe, ami a világban nagy siker. Kétségtelen, a CNN is tudósított az említett műszer előnyeiről. Valójában mitől extra ez a gép?

– Ez a műszer nyolc percenként képes értékelni a vérmintát, de ha nagyobb létszámot kell vizsgálni, akkor tíz másodpercenként is képes kiértékelni a tesztcsíkot...

Van erre bizonyíték?

– Németország három nagy tartományában vizsgálták be a műszert, és a dokumentumok szerint, 99.8 százalékos pontossággal felismeri a vírus jelenlétét. Mindezt három egyetemi intézet dokumentumai igazolják, szívesen megmutatom.

Beszéltem hozzáértő szakértővel, aki szerint ennyire pontos gép nincs. Nem túlzás, amit állít?

– Egyáltalán nem, ellenőrizheti! Szakmai álláspont szerint, jelenleg a világon ez a legmegbízhatóbb műszer. Rendkívül egyszerű kezelni, nem feltétlenül szükséges hozzá a laboratóriumi háttér. Bőven elég egyetlen orvos és egy nővér, aki az ujjbegyekből vért vesz, és három csepp vérből analizál.

Három csepp vérből a tesztcsík tíz perc alatt azt is kimutatja, hogy valaki fertőzött-e a koronavírustól, vagy valaha az volt?

– Maximum nyolc perc, de említettem, hogy bizonyos állásában a gép öt-tíz másodpercenként is képes ugyanerre. Minden tesztcsík kiértékelése megjelenik a monitoron, az eredmény egy papírcsíkon is átadható a páciensnek, de menthető pendrive-ra, vagy email segítségével, számítógépre továbbítható...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.