2020. július 31., péntek

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.07.31.


...Az élet, amely lentről egészen másként néz ki, mint onnan fentről, arról a kisajátított erkélyről, ahol micsoda kilátás(ok) van(nak). A kilátásokról mibenlétéről olyan emberek tudnak igazán hitelesen beszélni – már, ha egyáltalán számít az is, ami lent van – akik minden egyes nap azért dolgoznak, azért próbálnak tenni, hogy azoknak, akik a legmélyebben vannak, egy kicsit jobb és elviselhetőbb legyen a nyomorúságuk. Hogy a melldöngető keresztények is értsék: egy kicsit könnyebb legyen a keresztjük.

Az egyik ilyen ember Iványi Gábor, aki a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) alapító lelkésze. Németh Sándor bizniszegyházával ellentétben a MET helyzetét, szerepét és társadalmi szerepvállalását nem garantálja semjénül szólva emberöltőkre, méltányosan, részletekbe menően, jogilag és anyagilag semmilyen kormánnyal kötött szerződés. Pedig ha van a társadalmi szerepvállalásnak elismerésre méltó és követendő példája, akkor a MET feltétlenül az. Iványi Gábor, a NER által boszorkányüldözött, a NER médiája által előszeretettel köpködött Iványi úgy látja, hogy miközben van egy ember, aki a mindennapjait a dőzsölés luxusrezidencia alakú szimbólumában tölti, látható tömegek éheznek úgy, hogy ez az ember egyszerűen nem akar róluk tudomást venni.

"Ez ugyanolyan képmutatás, mint az, hogy kereszténydemokráciának hívja, amiben élünk. (…) Félek attól, hogy elvész Magyarország jövője, mert átalusszuk azt, ami most történik, és képtelenek leszünk felkelni és a saját lábunkra állni. Ezzel a félelemmel és keserűséggel fogom tenni továbbra is a dolgom, amíg élek."

Nem sűrűn ráznak meg szavak, mondatok, gondolatok vagy történések (ezt némiképp cáfolja, hogy pontosan egy hete nagyon is megráztak az Index szerkesztőségében készült fotók), de ez a több mint szemléletes átalvásos kép rendesen vesén rúgott. Mert hát ez történik szó szerint. Egy tömény, folyamatos képmutatásról szóló, minden elemében hazug jelenben él egy ország (amelynek az a része, amelyikre ez nem igaz, ezúttal se vegye magára). Úgy él, hogy alszik. Ez egy ránézésre egészen furcsa jelenség: minél tovább alszik, annál távolabb kerül a felébredéshez. Miközben a kereszténységükkel házaló képmutatóék a saját lábukra álltak, az öröknek tűnő álmát alvó nép nem találja a sajátját, amire ráállhatna. Aki meg nem alszik, hanem ébren közlekedik az alvajárók között, az egyre keserűbben és egyre fáradtabban teszi a dolgát, és szerintem néha már nem is hiszi el, hogy ez valaha is megváltozhat.

Elcseszett egy keresztény ország az, ahol a bibliai parancsolatok csak pont azokra nem vonatkoznak, akik életvitelszerűen, megélhetésileg takaróznak a keresztény gyökereikkel, akik kinevezték magukat a keresztény gyökerek kizárólagos védelmezőinek, és akik politikai termékként árulják azt, ami jóérzésű, valóban keresztény embereknek a legmélyebb magánügye. Akik naphosszat óbégatnak a kereszténység üldözött mivoltáról, akik külön államtitkárságot is gründoltak az üldözött keresztények megsegítésének, de egyrészt tagadják a saját maguk által üldözött keresztények létezését, másrészt most éppen aktuálisan az európai szövetségeseikkel való állandó felmosás közepette a Hagia Sophia Erdogan szultán általi mecsetté alakítását nem találják akkora problémának, hogy bátran kiálljanak és elítéljék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.