2020. július 10., péntek

MÁSODIK HULLÁM NÉLKÜL IS 5 SZÁZALÉK LESZ IDÉN A VISSZAESÉS - KOPINT-TÁRKI: A VALÓS INFLÁCIÓ MAGASABB A HIVATALOSNÁL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.07.10. 


A Kopint-Tárki előrejelzése szerint 2020-ban 5 százalékos lesz a magyar gazdaság visszaesése. Mindez úgy, hogy nem számolnak a koronavírus-járvány második hulláma miatti korlátozásokkal, azt ugyanis jelenleg lehetetlen előre megjósolni. A második hullám gazdasági hatása Palócz Éva szerint maga lenne az Armageddon – fogalmazott kérdésünkre.

Április elején még a GDP (bruttó hazai termék) 5,5 százalékos visszaesését várta 2020-ra a Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet, a legfrissebb elemzésükben ugyanakkor most ennél valamivel kisebb, 5 százalékos visszaeséssel számolnak. A korrekciót elsősorban a járvány heveny fázisának a korábban vártnál gyorsabb lecsengése indokolta – hangzott el a társaság tegnapi online sajtótájékoztatóján.

Valójában meglehetősen optimista a konjunktúrajelentés– mondhatnánk ez a pozitív forgatókönyv -, hiszen V alakú visszapattanással számol, és nem veszi figyelembe a koronavírus-járvány esetleges második hullámának érkezését és a korlátozásokkal járó gazdasági hatásokat. Az Azénpénzem.hu kérdésére, hogy mik lennének a számok, ha a szakemberek mostani várakozása szerint novemberben tényleg megérkezne a második hullám, Palócz Éva vezérigazgató azt mondta: az maga lenne az Armageddon. Ezzel azért nem számoltak, mert túl sok a bizonytalan tényező. Kérdés, hogy lesz-e, mikor, és milyen zárásokkal, korlátozásokkal jár...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.