2020. július 7., kedd

POLT PÉTER ÁTÁLLT A BALOLDALRA

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.07.07.


Azért a pofátlanságnak is van határa. Illetve csak gondoljuk, hogy van: Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője, nekirontott a bíróságnak, amiért Kaleta Gábort csak egy év felfüggesztett börtönre ítélte. Hoppál úgy találta, hogy a baloldali bíróság – nyilván politikai alapon – azért ítélkezett ilyen enyhén, mert maga az elkövető, a volt diplomata is baloldali. Mindezt a kulturális bizottság alelnöke a Facebook oldalán tette közzé, azt azonban nem láttam, hogy az ügy újabb fejleményét kommentálta volna, vagyis azt a tényt, hogy az ügyészség nem fellebbezett, elégedett volt a bíróság munkájával.

De, ha úgy kezdtem, hogy a pofátlanságnak is van határa, illetve mégsincs, tulajdonképpen Hoppál fokozhatta volna ebbéli tulajdonságát. Ahogy leírta Kaletáról, hogy baloldali, ugyanilyen alapon, megfogalmazhatta volna ugyanezt Polt Péterről. Nem is értem: a legfőbb ügyész miért maradt ki a szórásból, hisz' a vádhatóság vezetője igazán utasíthatta volna kollégáját, hogy fellebbezzen, ne engedje ilyen olcsón megúszni a volt perui nagykövet kiskorúakkal szembeni pedofíliáját.

Hogy Hoppál ezt nem tette meg, abból levonhatjuk esetleg azt a következtetést is, hogy Polt Péter átállt a baloldalra, szakított több évtizedes múltjával, önkritikát gyakorolt és pont ezt az esetet találta legjobb fordulópontnak. Ez persze elég kellemetlen lehet a legfőbb ügyésznek, sok rossz következtetésre ad lehetőséget, de tényleg: az a rossz, aki rosszra gondol...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.