2020. július 28., kedd

TALÁN MOST MEGÉRTETTÉK, HOGY HIÁBA PRÓBÁLJÁK ELKERÜLNI A POLITIKÁT, AZ NEM KERÜLI EL ŐKET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHÍZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2020.07.28.


...az Európai Egyesült Államok az egyetlen módja annak, hogy erős és ütőképes legyen az Unió. Akár külső ellenérdekeltekkel szemben, akár belső aknamunkások ténykedésének megakadályozására az egy jó opció. Ameddig mindenféle szaros kis diktátorok terrorizálhatják és zsarolhatják a teljes közösséget, addig erőtlen és széttagolt marad. Nagyobb, erősebb felhatalmazásra van szükség ahhoz, hogy le lehessen rugdosni a hatalomból azokat a gazembereket, akik nacionalista érzésekre alapozva fosztják ki a saját országaikat, meggátolva a társadalom anyagi és erkölcsi épülését. Az Unió egy érték- és érdekközösség. Na most, ha a 27 tagországból a többség demokráciát akar, akkor nehogy már néhány diktátor hajlamú geci ezt simán meg tudja gátolni. Hiába jók az alapelvek, ha nincsen eszköz azok kikényszerítésére. Az eszköz pedig semmi más nem lehet, csakis nagyobb uniós hatáskör, közös ügyészség és az sem lenne baj, ha a magyar melóst annyi jog és védelem illetné, mint a németet vagy a franciát, ha egyik országban sem lehetne ötletszerűen, főként a kinyírás szándékával rommá adóztatni bizonyos ágazatokat. Aztán az sem lenne baj, ha a magyar beteg éppen olyan jogokkal rendelkezne, mint például a német – ott eszébe sem jut az orvosnak úgy dönteni egy kezelésről, hogy nem beszéli meg a beteggel, sőt, hogy nem mondja meg, mi pontosan a betegsége -, valamint ha a magyar adófizetőnek jogában állna tudni, mire költi a pénzét a kormány.
Az is jó lenne, ha nem egy gazember és az őt körülvevő gazember cimborái dönthetnének életről és halálról, ha a korrupt főügyész nem tudná védeni a korrupt politikusok seggét, ha az alkotmánybíróság megfelelő szakemberekből állna, ha a közvagyont nem lehetne magánvagyonná konvertálni. Sőt, az is jó lenne, ha az ország természeti kincseit nem lehetne felhabzsolni, ha cél lenne a létminimum alatt élők megsegítése, a vidék felzárkóztatása, a gyűlöletkeltés beszüntetése, a sajtószabadság visszaállítása, a kisebbségek elleni uszítás kordában tartása, a bíróságok függetlenségének visszaállítása, az oktatási szabadság bevezetése, a közérdekű adatok hozzáférhetővé tétele, a közmédia bevezetése, a kormányzati pénzköltés szigorú ellenőrzése, az uniós támogatás és az ország bevételeinek nyomon követése. Ja, és a szakszervezetek kiszabadítása a kormány markából, valamint az egyház leválasztása a politikáról.
Na, ezek azok, amikből semmit nem kér Orbán, mert erre épül a jelenlegi rezsim. Nekik jó is így, de nekünk nem jó. Az Európai Egyesült Államok senkitől nem venné el a nemzeti akármicsodáját. Sem a nyelvét, sem a kultúráját, sem a hagyományait. Miért tenne ilyet? Mit kezdene vele? Talán onnan kellene kezdeni, hogy megértetjük drága honfitársainkkal: nem az van, hogy Orbán Viktornak van egy magánországa és azzal szemben van egy ellenséges Európai Unió, hanem hogy Magyarország tagja, része az Uniónak. Közösek az érdekeink és a céljaink. Ilyesmi. Szerintem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.