2020. július 16., csütörtök

TIBORCZ ISTVÁN KASTÉLYSZÁLLÓJÁBAN EGY ÉJSZAKA SEM JÖNNE KI A KÖZMUNKÁSOK HAVI BÉRÉBŐL

MFOR.HU
Szerző: VÉG MÁRTON
2020.07.14.


Nyitási akcióval is méregdrága Tiborcz István turai kastélyszállója, ahol egy közmunkás pár egy éjszakát tudna eltölteni a havi béréből. Egyedül viszont egy éjszaka sem jönne ki.

A 20 százalékos nyitási kedvezménnyel is Magyarország egyik legdrágább, ha nem a legdrágább szálláshelye lett Tiborcz István, a miniszterelnök vejének 19 szobás turai kastélyszállója, amely mától foglalható. Ha július 25-ről július 26-ra szeretnénk itt ketten egy éjszakát eltölteni félpanzióval, akkor ez a legegyszerűbb superior szobában is 103 ezer forintba kerülne.

"A kastély második emeletén elhelyezkedő Superior szobák igazolják, hogy a kisebb méret sem szabhat határt a komfortnak és a kényelemnek. 20 m²-es nagyságukkal a kastély rejtett kincseinek számítanak, melyekhez parkra néző kilátás társul"


- szól a szoba bemutatása.

Tehát összességében egy közmunkás pár a kettejük havi béréből (108 ezer forint) egy éjszakát el tudna tölteni egy 20 négyzetméteres kastélyszobában félpanzióval, és még maradna 5 ezer forintjuk. Viszont ha egy közmunkás egyedül szeretne itt megszállni, akkor az egyhavi béréből nem jönne ki, hiszen a recepción 68 ezer forintot kérnének, ellenben a közmunkások nettó 54 ezer forintot kapnak.

Orbán Viktor vejének van már egy ötcsillagos szállodája: a tarcali ötcsillagos Andrássy Rezidencia valamivel olcsóbb a turai kastélynál, hiszen ott már 71 ezer forintból kijönne egy éjszaka félpanzióval.

A turai kastély konkrétan a TRA Real Estates Kft. nevű céghez tartozik, amely Tiborcz István által tulajdonolt BDPST Zrt. tulajdonában van. Ebből a cégből a fiatal üzletember a 2019-es teljesítmény után 2,3 milliárd forintos osztalékot vett ki, pedig 4,8 milliárd forintos profittal zárt. Korábbi adatok szerint legalább 4,5 milliárd forintba került a felújítás, a kastélyt Tiborcz István piaci szereplőként szeretné működtetni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.