2020. augusztus 11., kedd

A FIATALOK PONT LESZARJÁK A FORRADALMAT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.08.10.



Nagyjából ez volt az utolsó komment ahhoz az íráshoz, amely szokatlanul nagy érdeklődést váltott ki olvasóink körében, és amely nagyjából arról szólt, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem kormányzati megszállásáról szólt, illetve arról, hogy most esély kínálkozik arra, hogy az egyetemi ifjúság szembeszáll Orbánékkal. Arra emlékeztettünk, hogy az 1956-os forradalom is a hallgatók elégedetlenségével indult, és miután a kabinet több felsőoktatási intézménynél is fenntartót vált, azaz alapítványi formára tér át, anélkül, hogy az érintett intézmények vezetőinek, hallgatóinak véleményére kíváncsi lenne, könnyen beleszaladhat a kabinet egy nagy felháborodásba, hatalmas utcai demonstrációba. Akkorába, amely meghátrálásra készteti.

Hogy a valódi helyzetet mutattuk-e be, vagy hamisan értékeltük a történteket, netán a vágyainkat vetítettük ki, nem tudjuk, azt azonban nyugodtan kijelenthetjük: a nagy érdeklődés, a magas olvasottság, a jelentős megosztás azt jelzi: a gondolat találkozott a tábor többségének reményeivel.

Másként: a magyar társadalomban tapinthatóan jelen van a változás iránti igény, de egyszersmind az is, hogy ezt a változtatást valaki más harcolja ki. Az embereknek, egyáltalán nem túlzás az idézett írás iránti érdeklődés alapján kijelenteni, elegük van abból, amit ez a tíz év hozott számukra. Igenis van egy jelentős réteg, aki nem fordít hátat a jogállam hiányának, akit igenis zavar, hogy a Fidesz minden hatalmat magához ragadott, hogy az összes, egyébként hatalmi kontrollt szolgáló intézményt maga alá gyűrt, ugyanakkor a saját embereit hihetetlen mennyiségű pénzzel tömte tele...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.