2020. augusztus 9., vasárnap

A NÉPNEK JÓ LESZ AZ ALAMIZSNA ÉS A PÁTOSZ, MIKÖZBEN A PEREPUTTY SZÁZMILLIÓS OSZTALÉKOK FÖLÖTT RÖHÖG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.08.08.


...az Orbán-Mészáros-Tiborcz klánnak csak kívánnia kell, és megadatik. Az idősebb Orbán, a Győző névre hallgató például – akinek nagyon sokat köszönhet, sőt, akinek nem lehet elég hálás az ország – egyáltalán nem panaszkodhat arra, hogy nem adatott meg neki. 2019-ben, azaz tavaly a kizárólagos tulajdonában lévő Nehéz Kő szállítmányozó cége dicstelen fennállásának legnagyobb árbevételét produkálta úgy, hogy csekély 600 millió forinttal szárnyalta túl a 2018-as év teljesítményét: 2,9 milliárd forint bevételt termelt. Ebből Győző elvtárs 139 millió forint profitot hozott össze, és azt az utolsó fillérig ki is vette. A golfpályákat birtokló cége miatt sem tehet szemrehányást a fiának magának, meg a szerencsének, meg a Jóistennek, onnan 90 millió forintot tudott kimarni. A számláló tehát így közel 230 millió forintnyi nettó profitot, azaz 230 millió forintnyi családi őstehetséget mutat 2019-re.

Aki meg nem olyan szerencsés, hogy a miniszterelnöki klán hatvanpusztai majorjának szomszédságában birtokol golfpályákat, mint Győző bácsi – amely golfpályák után nem mellesleg Mészáros Lőrinc univerzális, önerőből milliárdos disznószerelő fizeti a bérleti díjat -, az annyit is ér. Az töltse ki a nemzeti konzultációt, és fohászkodjon az Orbán családért. Ha valakik valaha, hát ők megmutatták, hogy csak az nem képes a saját lábán megállni, aki nem akar. Ők nagyon akartak, és sikerült is nekik.

Aki meg nem olyan tehetséges, mint a 79 éves Orbán Győző, annak nyugdíjasként ott van a havi 1763 forintnyi kormányzati gondviselés. Azok a derék nyugdíjasok, akiknek a szavazatai ennyit érnek Orbán Viktornak, számoljanak utána nyugodtan. Hogy miközben ők egy fél kiló málna áráért (jó, egy kicsit eltúloztam, de annyira nem) ikszelnek négyévente szorgalmasan, addig mennyi habzsidőzsi jut egy hónapra Győző bácsinak. Segítek: ehhez össze kell adni a 139 milliót 90 millióval és el kell osztani 12-vel. Szívesen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.