2020. augusztus 10., hétfő

AZ OTP-VEZÉR NEVÉVEL ÉLNEK VISSZA A CSALÓK - BITCOINBEFEKTETÉSRE BUZDÍTANAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.08.10.


Kamu 24.hu oldalon Csányi Sándorra, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójára hivatkozva – képét is közölve - ajánl tuti bitcoinbefektetést egy társaság – többnyire Facebookon és a Google-on megjelenítve hirdetéseit. Az OTP Bank jogi lépéseket tesz az internetes csalás ügyében.

A szinte tökéletes magyarsággal, profi módon megírt cikk a közszolgálati tévé egy állítólagos adására is hivatkozik. Az oldal meggyőzőnek látszó érvekkel kínál automatikus kereskedési lehetőséget bitcoinra, gyors és biztos meggazdagodást kínálva. A figyelmes szemlélőnek is legfeljebb az tűnhet fel hogy az állítólagos 24.hu oldalon szereplő dátumban a péntek helyett ottfelejtették angol megfelelőjét, a Friday-t, esetleg még az üthet szöget az olvasó fejébe, hogy a cím szerint „áhitatlankodnak a szakemberek” – nem tudni, itt mit nézett el az alkalmi fordító. A rutinos internetezőknek esetleg még az tűnhet fel, hogy az oldalon bárhova kattintva – legyen az a kulturális vagy a sportrovat linkje - ugyanaz a Bitcoin Loophale nevű, befektetést kínáló cég oldala jön be.

A szintén profi módon elkészített angol nyelvű oldal, amire az ál-24.hu oldal linkjei vezetnek, tartalmaz minden elemet, amelyet a hasonló kereskedési platformokat kínáló oldalak, a hálás befektetők bejegyzései mellett az állítólag biztos hasznot hozó kereskedési rendszer leírását, sőt, még a különféle felügyeleti hatóságok által előírt kockázati figyelmeztetéseket és különféle felelősségelhárító passzusokat is. Az már csak a hasonló apróbetűs szövegek igazán ritka kedvelőinek tűnhet fel, hogy a szövegben olyan tévedések vannak, mint például az, hogy „Az opciók kereskedelmét az Egyesült Államok nem szabályozza”. De akadnak egyéb apróbb következetlenségek is, amelyeket azonban legfeljebb a szakemberek szúrhatnak ki. Az oldal amúgy több változatban, különféle linkeken létezik, találtunk olyan változatot is, amelyen több nyelv közül lehet választani. A magyar nem szerepelt köztük, a hazai befektetőket megcélzók regisztrációs lapján a telefonszám rovatba azonban egy piros-fehér zöld ikon mellett előzékenyen be van írva a 36-os országhívószám...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.