2020. augusztus 20., csütörtök

BARTUS LÁSZLÓ BEPERELI A LIBRIT, HA NEM HELYEZI VISSZA A FESZ LESZ CÍMŰ KÖNYVET, MERT JOGTALANUL TÁVOLÍTOTTA EL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.08.19.


Bartus László, a Fesz lesz című könyv szerzője, valamint az Olivia Media and Publishing Corporation, a Fesz lesz című könyv kiadója bepereli a Libri Könyvkereskedelmi Kft.-t, ha egy héten belül nem helyezi vissza a Fesz lesz című könyvet a boltjaiba, mert a kiadóval kötött bizományosi szerződést jogtalanul mondta fel. A Fesz lesz című könyvvel kapcsolatban semmiféle bírósági ítélet vagy bármely hivatalos hatósági határozat nem született, ilyen eljárás nem is indult. A Libri a Fesz lesz című könyv által leleplezett Németh Sándor ügyvédjének felszólító levelére, fenyegetésére döntött úgy, hogy a könyv árusítását beszünteti. A szerződés szerint ehhez nem volt joga.

A Libri jogi kérdésekben nem dönthet. Bírósági ítélet nélkül egyetlen kifogásnak sem adhat helyt, és nem szüntetheti meg egy könyv terjesztését. A Libri törvénytelenül járt el, súlyos erkölcsi és anyagi károkat okozott a könyv szerzőjének és kiadójának. Ezért Bartus László és a kiadó bepereli a Librit, ha nem állítja helyre a törvényes állapotot, és követeli a Libri által okozott erkölcsi és anyagi kár megtérítését, az el nem adott könyvek teljes mennyiségének eladási áron történő megfizetését. Az alábbiakban közöljük a Librinek küldött felszólító levelet, amely tájékoztatja a könyv olvasóit és vásárlóit a tényleges helyzetről.

A Fesz lesz című könyvvel kapcsolatban nincsenek megalapozott jogi kifogások. A Hit Gyülekezete eddig két pert indított újságok ellen a könyv állításaival kapcsolatban, mindkét pert elveszítette. Németh Sándor egy keresetet nyújtott be a könyv kiadójával szemben, amelyet a bíróság tárgyalás nélkül elutasított. Ugyanakkor a könyv állításai nyomán készült feljelentés alapján a NAV Bűnügyi Igazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya elrendelte a nyomozást Németh Sándor ügyében. Minden a könyv hitelességét igazolja. A Fesz lesz című könyv kizárólag nyilvánosan elérhető, nyilvános adatokat közölt, a nyilvánossághoz fűződő közérdek pedig felülírja a személyes adathoz való jogot.

A Libri jogtalanul tett ezzel ellentétes megállapításokat, mert ahhoz sem joga, sem illetékessége nincs. Az eljárása nem felel meg a tisztességes eljáráshoz való jog által támasztott követelményeknek. A kiadó megbízottjaként a másik fél oldalára állt, és tett neki egy szívességet, meghiúsította a róla szóló könyv árusítását. A Kiadó ezt puccsnak tekinti, és mind a “jogi aggályokra” való hivatkozást, mind az eljárást visszautasítja. Emögött a Hit Gyülekezete kezét sejti. Ez tisztességtelen üzleti magatartás, amely ellen a Kiadó pert indít...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.