2020. augusztus 22., szombat

COVID-19/2020-21-ES TANÉV, AVAGY KI TÜSSZENTETT ELŐSZÖR?

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Gizi néni
2020.08.21.


Kegyetlen tanév elé nézünk. Ha most nem hagyjuk el a pályát, akkor sosem, azt hiszem.

És nem akarok sem anyázni, sem kötekedni, ha van sapkája azért, ha nincs azért. Teszik azt mások folyamatosan, mindkét oldalon. Csak én már megint nem értek semmit sem, és sajnos nem először fordul velem ez elő.

Mert nem vagyunk most könnyű helyzetben, főként úgy nem, hogy valójában semmi biztosat nem tudunk erről az egyszer csak a semmiből előkerült Covid-19-ről, de az is lehet, hogy évtizedek óta együtt élünk vele, mint sok más egyéb kórokozóval. Mert gondoskodtak róla, hogy ne tudjunk, mert akkor félünk, és ha félünk, akkor befolyásolhatók vagyunk. Az elmúlt félév tapasztalatai alapján, a folyamatos egymásnak ellentmondó információk között tényleg a hóember is meghülyült volna. Csak ha visszaemlékezünk az operatív törzs mindennapi stand upjára, a mára már díjazott Müller Cecília jótanácsaira. Kezdve a maszkviseléstől, ami ha nem vagyunk betegek akár káros is lehet, egészen a stadionban ülve focimeccsen nem fertőz a korona, mert ott nem isznak az emberekig. És lehetne sorolni oldalakon keresztül ezt a mérhetetlen sok marhaságot. Egyébként nemcsak kishazánkban történt ez így.

Bizonyos képviselő urakat sohasem láttam még maszkban, és nem ültek másfél méter távolságra a parlamentben, de ez nem fáj, aki hülye haljon meg. Az is kiderült, hogy a több Balaton, kevesebb Adria is csak az átlag polgároknak szóló miheztartás volt. De hát jól van, a pygmalion-effektus működött. Mert kérdés az is, nekünk sikerült-e normálisnak maradni. Mert ha hülyének néztek, hát az is leszek. Végül is az ellenkező elvárás, lehet akadályba ütközött volna. Szóval boltban, tömegközlekedési eszközön hordom a maszkot, én amúgy rendesen, nem áll alatt, és még az orrom sincs kint. Sőt, már azt is megtanultam, hogy nem rántom le a maszkot reflexből, és nyalom meg az ujjam tövig, ha zacskót akarok szétnyitni. De amint kilépek a boltból, már rakom is zsebre. Az utcán nincs koronavírus, tömegben sem, meg karantén idején sem volt végül is, ha sürgős dolgod volt. Az meg mindig akadt. Kimegyek strandra, és a maszkot átrakom a mellemre, mert ott nem kötelező, csak a bikini, vagy megyek a nudira, ott semmi nem kötelező, sőt a semmi a kötelező. Bár szerintem a strand mindig is a fertőzések melegágya volt. De ha már lúd legyen Kövér, csak bajsza ne nőjön! Mehetnék Edda koncertre is, de csak ülőjegyekkel, mert ülve nem, csak állva lehet elkapni. Meg a kontaktkutatás miatt, ha nem visznek el az ufók, mert az előfordulhat, ahol Pataki nyomja a bulit. De nem megyek, mert félek az ufóktól. Viszont Bödőcs fergeteges estjére mindenképpen elmegyek. Ha nem lesz addigra statárium megint, mert egyszer már májusban elmaradt. Ott is csak ülve fogunk több ezren a csarnokban fetrengeni, valószínű maszkban. Majd megírom, milyen volt két órát maszkban röhögni. Aztán ha mégis baj lesz, legfeljebb kikapcsolom a mobilt két hétre, vagy elmegyek az Adriára én is, ha úgy alakul. Nem mindenkinek volt kötelező a karantén sem, vagy veszek pénzért negatív teszt. Persze pénzem az nincs, de majd lopok, más is azt csinálja.

De jól van nem is érdemes ezeken gondolkozni, csak zavar egy kicsit…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.