2020. augusztus 30., vasárnap

ÉS AKKOR NEM CSAK A STADIONÉPÍTŐK SZÍVÉRŐL ESETT LE NAGY KŐ A HVG HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2020.08.30.


Szijjártó Péter megpróbálta megmagyarázni, miért nem közügy az, hogy az egyik leggazdagabb magyar vállalkozó jachtján nyaral, majd kiderült, kirúgással fenyegette a home office-t kérőket; újabb járványügyi szigorításokat jelentettek be; az eddiginél jóval nagyobb költségvetési hiánnyal számol a kormány. 

Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

A 471-es számú út egy szakaszának átadása alapesetben nem az az esemény lenne, amitől a szívéhez kap izgalmában egy újságíró, most viszont megvolt az okunk, hogy figyeljünk erre: itt állt ki először a nyilvánosság elé Szijjártó Péter azután, hogy lefotózták, amint Szíjj László luxusjachtján nyaral az Adrián. A külgazdasági és külügyminiszter azonban valódi magyarázat helyett arról beszélt, hogy ami történt, az a magánélete része. Amikor pedig azzal szembesítettük, hogy az viszont már nem magánéleti kérdés, miből fizet egy nyaralást egy miniszter, és miként kerül az állami pénzekből gazdagodó üzletember jachtjára, újra csak azt ismételte: ez szerinte magánügy.

Azt a Népszava derítette ki, hogy a Bombardier Global 600-as magángép, amely nem sokkal az előtt szállt le a spliti repülőtéren, hogy Szijjártóval a jacht kifutott volna, az elmúlt hetekben folyamatosan ingázott Budapest és népszerű horvátországi, ciprusi, spanyolországi nyaralóhelyek, illetve a francia Riviéra között...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.