2020. augusztus 14., péntek

HOGY JUTOTTUNK ODÁIG, HOGY MINDENKI KÖZÜL PONT ORBÁN VIKTOR TEGYE TÖNKRE ÉS VEGYE EL A MAGYAR SZURKOLÓKTÓL AZ NB1-ET?

444.HU
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2020.08.14.


2010. április 24. szombat fontos napja volt a magyar labdarúgásnak. Nemcsak azért, mert Bajner Bálint, a későbbi kvázi-mémfigura valódi gólt fejelt a Lombard Pápa otthonában 3-0-ra nyerő Honvéd mezében. 

Nem is azért, mert a későbbi ezüstérmes Videoton otthonában 0-0-ás döntetlent játszó Fradi összeállítása soha a focitörténetben nem hasonlított ennyire egy Championship-csapatéra, a kezdőben Sam Stockleyval, Tommy Dohertyvel, Jason Morrisonnal és Anthony Eldinggel, a kispadon pedig Craig Short mesterrel.
A nap azért volt annyira fontos, mert ekkor fordult elő először a magyar történelemben, hogy egy aktív, igazolt focista egy nemrég még igazolt focistának adja át a miniszterelnöki széket, ha sajnos nem is szó szerint. Ez volt ugyanis 43. Sz. Építők SK kapusa, Bajnai Gordon utolsó napja miniszterelnökként. A 2010-es országgyűlési választások másnap megrendezett második fordulója tett hivatalossá azt, amit akkor már réges régen tudott mindenki: a másik focista, Orbán Viktor pártja kétharmados győzelmet arat, hosszú évekre teljesen megváltoztatva azt, amit Magyarország néven ismerünk.

AZT AZONBAN AKKOR MÉG SENKI SEM SEJTHETTE, HOGY EZEK A VÁLTOZÁSOK MIT FOGNAK HOZNI A MAGYAR FOCIBA.

Az ember, aki már az idény kezdete előtt kiégett

E hét péntekjén az MTK-Fradi örökrangadóval indul az NB1. száztizenkilencedik kiírása, az Orbán-korszak tizedik bajnoksága. Nincs ember a Magyar Univerzumban, akit papírforma szerint nálam jobban érdekelhetne ez a meccs. MTK-ultra vagyok, a csapatom most jutott vissza az első osztályba, ahol rögtön a nyitófordulóban a Nagy Történelmi Ellenféllel játszunk örökrangadót, a mi szempontunkból kifejezetten motiváló Erősebb Baszó Kutya vs. Underdog felállásban, ráadásul a Hungária körúti Harmadik Szentélyben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.