2020. augusztus 28., péntek

INGYENES BANKSZÁMLÁK FIATALOKNAK - A DIÁKOK KIVÉTELEZETT HELYZETBEN VANNAK A BANKOKNÁL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.08.28.


Kitüntetett helyzetben vannak a diákok, a bankok egy része ugyanis ingyenes bankszámlát kínál nekik bankkártyástul, de még a drágábbak is csak pár száz forintot számolnak fel. A továbbtanulóknak szükségük is lesz rá, de már az érettségizőknek is nélkülözhetetlen lehet. Persze itt is vannak buktatók, amiket fontos elkerülni, már csak azért is, mert nagyon sokba kerülnek.

Az érettségi után továbbtanulóknak már a beiratkozáshoz szükségük lehet bankszámlára, de középiskolás korban is jól jön a bankkártya. Szerencsére a normál banki díjak töredékéért kínálnak speciális diákszámlákat a bankok, ami megfelelő használat mellett ingyenes is lehet. Néhány banknál (OTP, K&H) már 6-7 éves kortól is kaphatnak saját bankszámlát a gyerekek, 18 éves kor felett pedig már széles kínálatból választhatnak a diákok.

A főként egyetemistáknak (18 éven felülieknek) kínált diákszámlák jellemzője, hogy tanulói jogviszony kell hozzá, jövedelmet nem várnak el. A tanulói jogviszonyt nem kell minden évben bemutatni, jellemzően 24-26 korig adják a bankok kedvezményes áron a szolgáltatásukat.

A diákszámla havi díja banktól függően nulla és 390 forint között szóródik, a bankkártya pedig vagy ingyenes, vagy banktól függően havi 360 forintig is elmehet az ára. Ahol nem ingyenes, ott éves díjat szednek (számításainknál ezt osztottuk le egy hónapra). Arra is figyelni kell, hogy néhány banknál az első évben még nulla forint a kártya díja, a másodiktól azonban már felszámítanak valamekkora összeget. (A diákszámlák díjait itt szedtük táblázatba.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.