2020. augusztus 9., vasárnap

KETRECHARCOSOK LÉPNEK A FACEBOOK RINGJÉBE – A FIDESZNEK MÁRIS TETSZIK

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.08.09.


Profi Facebook-harcosokat képez a Fidesz. Illetve bocsánat: nem a Fidesz, a kormánypártnak ehhez semmi köze nincs, bár a kezdeményezést üdvözli. Az elképzelés szigorúan civil oldalról indult el, de ezek nem a libernyák civilek, akiket Orbán simán elcipel a hátán, nem: ezek a jó civilek, akik nem Soros tenyeréből esznek, kizárólag saját pénzüket költik közösségi célokra.

Hogy az eddigi írásos anyagaik emlékeztetnek a Fidesz kommunikációjára, az igazán természetes; ahogy a gyerek hasonlít az apjára, ők is részei ennek a nagy, konzervatív közösségnek. És ez a nagy, konzervatív közösség eddig türelemmel viselte, hogy a baloldal letarolja őket a Facebookon, vagy más social-médiában, de mostanra elegük lett. Mert mi az, hogy Karácsony Gergely ezeket a felületeket használja, anélkül, hogy megkapná a magáét. Igaz, hogy a kommunikáció eme formáját egy évvel ezelőtt még mély megvetés kísérte, a főpolgármester- jelölt gúnyos megjegyzéseket kapott, az alkalmatlanságának díszítő elemeként említették, de hát azóta sok Tarlós-vereség lefolyt a Dunán. (Egy például most is, a közvélemény-kutatás alapján, Karácsony biztosan nyerne, de Fürjes Balázs, a közösségi oldalán, már jelezte, nem úgy van az: a még ismeretlen fideszes jelölt halomra verné Budapest jelenlegi első emberét.)

Szóval, mára a jobboldal számára kiderült: elhanyagolták ezt a területet, átadták a libernyákoknak, ideje tehát lépni. És azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz tábora sokkal elkötelezettebb, sokkal áldozatkészebb, bármikor hajlandó kimenni tüntetni, Béke-meneten vonulni, adományokat gyűjteni, nemzeti konzultációs ívet kitölteni. Amivel nem tudtak mit kezdeni, az a liberális fölény, a baloldal túlsúlya a médiában; hiába vettek be néhány kisebb sajtóorgánumot, mint például a Magyar Televíziót, a Magyar Rádiót, a Magyar Távirati Irodát, az Origót, a TV2-t, az összes vidéki lapot, a nagy, olvasott felületek mind ottmaradtak a baloldal irányítása alatt. Ráadásul ezeket az orgánumokat egy centrumból irányítják, hol az MSZP, hol a Demokratikus Koalíció adja nekik az utasításokat, szemben a KESMA-val és egyéb „független” műhelyekkel, ahol az újságírók önállóan dolgoznak, a piacról szerzik meg a jövedelmüket, eltartják magukat, egy fillért sem fogadnak el sem a Fidesztől, sem az államtól...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.