2020. augusztus 21., péntek

LELEPLEZTÉK AZ E-AUTÓK SÖTÉT OLDALÁT IS

NAPI.HU
Szerző: DOMOKOS ERIKA

2020.08.20.


A tisztább levegő és zöldebb környezet ígérete mellett kockázatokkal is számolni kell a villanyautók elterjedésével. Az elektromobilitás négy legfontosabb kihívását foglalta össze az Allianz a legfrissebb kutatásai alapján.

A Nemzetközi Energiaügynökség prognózisa szerint az utakon futó elektromos autók száma a következő évtizedre akár a százmilliót is elérheti. Jelenleg mintegy hétmillió elektromos meghajtású jármű közlekedik világszerte, ez a szám 2018-ban ötmillió volt, míg az azt megelőző évben mindössze 2,5 millió.

Az energiaügynökség 2018-as tanulmánya szerint egy elektromos jármű 17-30 százalékkal kevesebb üvegházhatású gázt és levegőszennyező anyagot termel életciklusa során, mint egy benzines vagy dízel autó. Ahogy egyre több elektromosságot sikerül előállítani zöld források segítségével, az autók életciklus alatti kibocsátása további 73 százalékkal csökkenhet 2050-re.

A zöldebb jövő ára

"A közlekedés jövője jelenleg minden jel szerint az elektromosság irányába mutat, ám a fosszilis üzemanyagokról való átállás összetett és hosszadalmas folyamat lesz, amely másként jelentkezik majd az egyes országokban és kontinenseken" - véli Antalffy Dániel, az Allianz Hungária Zrt. termékmenedzsere. Az új technológiával új szokásokhoz és problémákhoz kell alkalmazkodni - a tiszta levegőnek és az elektromobilitásnak ára van. Négy új kihívásra hívja fel a figyelmet a biztosító tanulmánya...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.