2020. augusztus 20., csütörtök

MIKÖZBEN A NER LEGÚJABB JÁTSZÓTERE MEGTELT, A FŐVÁROS EGYRE KOMOLYABB GONDBA KERÜLT

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.08.19.


...Miközben Szijjártó védelmére kelt a fél politikai „elit”, addig a külügyminiszter megpróbálja elsunnyogni a dolgot. Persze ne gondolja azt senki sem, hogy ezt Szijjártó nem fogja megúszni. Mit neki egy oligarcha jachtján történő nyaralás? Kinek kellene elszámolnia azzal, hogy miből és hogyan engedhette meg azt, hogy egy több milliárdos luxusjachton töltse az állítólagos munkanapjait? Itt valódi luxusról beszélünk, nem a Hadházy-féle luxusról, amelyet a propagandamédia oly sokáig hajtogatott, miközben soha nem is létezett. Miközben Orbán luxusgépekkel repked szerte a világban, Szijjártó egy jóval több mint 100 millió forint értékű villában tengeti a napjait, és a NER krémje milliárdossá vált, addig továbbra is az a kérdés a keresztény jobboldalon, hogy miből telik Gyurcsánynak vagy Hadházynak arra, amije van? Miközben mindketten bizonyíthatóan meg is dolgoztak ezért, ez messze nem mondható el Mészárosról, Tiborczról vagy épp Szijjártóról.

Utóbbi, mint arról már biztosan mindenki jól értesült épp az Adrián töltötte szabadságát vagy a munkanapjait, ki tudja. Erről majd dönt a miniszterelnökség, csak egy kis időre van szükségük, hiszen nem számítottak arra, hogy le fog bukni a külügyminiszter. A sztorit az Átlátszó hozta le, amit én jelen állás szerint féltek, hiszen valódi oknyomozó munkáért már több újságot is beszántott a hatalom. Kérdés persze, hogy erre képes lehet-e az Átlátszó kapcsán is, hiszen az olvasói adományokból létezik. Hogy meg fogják próbálni elhallgattatni őket, azt szinte biztosra veszem, de biztos vagyok benne, hogy erre már felkészült a lap jogi csoportja is.

De térjünk is vissza arra, hogy merre járt ez a nagyszerű ember. Orbán nemrégiben arról beszélt, hogy kevesebb Adria, több Balaton. Parancsnak is felfogható megnyilatkozása eddig be is vált, mivel a magyarok nagyon nagy része a Balatonhoz utazott, ahol több milliárd forinttal támogatta a közpénzből egyébként is kitömött NER-vállalkozókat. Nem akarom én azokat szidni, akik a Balatont választották, csak megérteni nem tudom. De ez legyen az én gondom. Szijjártó viszont nem vette komolyan a főnök parancsát, ő konkrétan az Adriára ment a Balaton helyett, ami ha mondjuk megnézzük a luxusjacht méreteit, talán érthető is. Nem biztos, hogy egyrészt elfért volna vele kényelmesen a magyar tenegren, másrészt pedig nem kizárt, hogy megbámulták volna. Érthető okokból. A hazai elit tehát úgy döntött, az itthon „keresett” pénzüket valahol külföldön költik el.

A kormányról nem állítható, hogy ne segítené a turizmust, de az már igen, hogy az ellenzéki kézbe került fővárost hagyja lepusztulni. Pontosan tudható volt, hogy a külföldi turistákból élő fővárost – a magyarok ugyanis jóval csekélyebb számban engedhetik meg maguknak a budapesti szálláshelyeket – az ország többi részénél is súlyosabban fogja érinteni a koronavírus-járvány. Ez kapóra is jött Orbánnak, hiszen amellett, hogy a vidéki turizmusba százmilliárdokat ölnek bele – a pénz egy jelentős része saját haverjaiknál köt ki, hiszen lényegében felvásárolták a Balatont –, a fővárosnak nem adtak szinte semmiféle támogatást, sőt, különböző adók és hozzájárulások formájában még attól a bevételtől is megfosztották a várost, amelyek korábban legalább elérhetőek voltak. Ezzel pedig lassan, de biztosan semmizik ki a fővárost, Karácsonyt olyan helyzetbe hozva, a
melyet nehéz lesz átvészelni. Miközben folyamatosan elvonásokról döntenek, a propagandamédiájuk megpróbálja úgy beállítani a városvezetést, mintha ők lennének felelősek ezekért az elvonásokért, nem pedig a magyar kormány...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.