2020. augusztus 12., szerda

NEM BIZTOS, HOGY A KORMÁNY A VÉGÉN IS NEVETNI FOG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.08.12.


Sokszor állította már a kormány, hogy nem különbözteti meg hátrányosan azon városok és települések polgárait, akik ellenzéki vagy független vezetőt válaszottak maguknak állampárti helyett. Szinte minden egyes alkalommal bebizonyosodik azonban, hogy ez természetesen óriási hazugság volt. Orbán dönt arról, hogy mely települések kapnak támogatásokat, és melyek nem. Ezt persze letagadja, de ettől még nem válik kevésbé igazzá ez a kijelentés. Elég Budapestet megnézni, amelyet folyamatosan hülyére vesz a kormány, és ott tesz keresztbe nekik, ahol csak tud. De a főváros nyilvánvalóan nem az egyetlen ilyen város, hiszen Vásárhelyen vagy éppen Gödön pontosan ugyanez történt. Ezen településekhez sorolhatjuk mostantól Vácot és Szentendrét is, ahol a kormány jól láthatóan hülyegyerekként játszadozik a támogatások összegével és különösen azok odaítélésével.

Nemrégiben kiderült, hogy a két város vezetése lényegében könyörög azért, hogy a korábban – 2017-ben – megítélt támogatásokat legyen már olyan kedves, és utalja át a kormányzat, hiszen a város történelmi részei elkezdtek széthullani. Ezt lehet, sőt szó szerint kell érteni, ugyanis egyes épületek olyan rossz állapotba kerültek a támogatások hiánya miatt, hogy kénytelenek voltak lezárni azokat. Annak ellenére is, hogy ezen részei a településnek fontos turistamágnesek. De mit érdekli ez a Fideszt? A lényeg, hogy térdre kényszerítse és móresre tanítsa azokat, akik mertek másként szavazni. Nyilván nem arról van szó, hogy ne lenne pénz a költségvetésben arra, hogy ez a pár milliárd forint a megfelelő helyre kerüljön, hanem arról, hogy nincs erre igény a kormány oldalán.

Vannak ugyanis százmilliók, ha nem milliárdok arra, hogy a már meglévő 5 honvédelmi sportközpont mellé felépítsenek még 11-et országszerte. Én már az elképzelést se igazán értem: mi az, hogy honvédelmi sportközpont? Sporttal fogják megvédeni a hont? Itt fogják kiképezni a modern kor Dózsa Györgyeit? A lövészetre és önvédelemre felkészített magyarok innen kikerülve rögtön hadra foghatóak lesznek a migránsokkal szemben a déli határon? Egyszerűen nem értem, hogy mégis milyen elgondolás szerint sikerült ezeket a helyeket létrehozni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.