2020. augusztus 20., csütörtök

ORBÁN ZÁSZLAJA ISMÉT A MAGASBAN

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.08.20.


Különös vonzalmat érez Orbán Viktor a magasba emelt zászlók iránt. Már 2014-ben, a választások előtt is így beszélt: „Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló! Csak a Fidesz! Magasba a zászlókat, fel győzelemre!” 

Most, hat évvel később, az augusztus 20-i ünnepségen, illetve a trianoni emlékhely megkésett átadásakor ismét előkerült a zászló, mégpedig ily módon: „Mi, magyarok, ma a túlélés bajnokaiként állunk a történelem színpadán – hangsúlyozta a kormányfő, aki kiemelte, hogy olyan erővel kell erről szólni, ami a Kárpát-medence legtávolabbi zugáig, sőt, azon is túl elhallatszik. Magyarország nemcsak túlélt és megmaradt, de zászlóit magasra emelve, győzelemre áll. Száz verejtékes év árán megértettük, soha többé nem engedhetjük meg maguknak a gyengeség luxusát.”

Nyilván csak az elvetemedett Orbán-gyűlölőknek jut eszébe a Horst Wessels Lied, azaz az SA harci dala, amely ezzel a szöveggel indul: „Magasra a zászlót”. A zászló sok nótában, szövegben kerül elő, gondolom más indulókban is, bár most nekem egy sem jut az eszembe, és meglehet, igazságtalan is egy náci indulót emlegetni. Ha mégis keresünk némi indokot, akkor csak azt találjuk, hogy az örök harcban álló, állandóan ütközetekre készülő magyar miniszterelnök ezúttal is a militáns gondolatok köré szőtte ünnepi szónoklatát. A felsorakozott, avatásra váró katonatisztek előtt arról beszélt, hogy „Ma még kevesen tudják, hogy mennyire fontos szerep vár Önökre, nemcsak fegyvereink gyarapodó ereje miatt.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.