2020. augusztus 29., szombat

ROHADT GRAVITÁCIÓ

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2020.08.29.


Mit ád a teremtő, a százkilencven milliárdért nekünk oly nagy szeretettel épített Puskás Aréna máris omlik. Nincs egy éve, hogy átadták, és egy kétszáz kilós betondarab vált le róla, hogy engedelmeskedve a sorosista gravitációnak a földön landoljon. Épp nem járt arra senki, de járhatott is volna, akinek sírkövet már nem kellett volna rendelni ezen a világon. Ám sokan nem szeretik a morbid ízű fagylaltot, így hát, ezt a fonalat elhagyom, és egy másikat veszek fel. Miszerint kérdezhetnénk, mi lesz ebbűl idesapám, s ő válaszolna, stadion vagy térkő. Pedig még túl sok bombagólt sem eresztettek meg benne az aranylábúak, lévén, hogy az ojjektum rend szerint üresen ásítozik.

A dolog azonban korántsem ennyire mókás, mert ugyanis a fenntartó szerint mindez nem igaz. Amikor azonban a 444 az orruk alá dörgölte a fényképet rajta a lezuhant betonnal, választ ők nem kaptak egyáltalán. Lehet, szerencsére, mert az is szerepelhetett volna benne, a stadionnak is van magánélete, tessenek azt tiszteletben tartani. Ez a hozzáállás persze amennyire természetes a NER-ben, annyira szerencsétlen is – de mi mást várhatnánk –, mert ugyanis ilyenkor a balliberális seregek (továbbiakban: bs) elkezdenek morfondírozni, kombinálni az ő lelkükben, aminek soha nincsen jó vége. Ki is lehetne állni: ez a mi stadionunk, kicsi is sárga is savanyú is, de a miénk.

És ez szép volna, ámde nem igaz. Mert a bs-nek eszébe ötlene a példa a hanyatló nyugatról, ahol kevesebből építettek jobbat vagy nagyobbat, és mégsem készül megölni őket a stadion (fedett sportlétesítmény) entestének málló darabjaival. Arrafelé tán kevesebb volt az alkotmányos költség, vagy nem is volt ilyen egyáltalán. Esetleg feldereng a bs-nek, hogy az M7-es építésének idején a kommunisták lopták ki az anyagot a déli parti nyaralókhoz, most pedig a fasiszták az északi part szállodáihoz tették ugyanezt. Ha ilyen egyforma és változatlan a világ, akkor nincs mitől félnünk, ugyanakkor az is megállapítható, hogy élni sem lehet benne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.