2020. augusztus 17., hétfő

SZABADALMAT KAPOTT AZ ELSŐ KORONAVÍRUS-VAKCINA KÍNÁBAN

QUBIT
Szerző: qubit.hu
2020.08.17.


Elfogadták Kínában a CanSino Biologics nevű, oltásokat fejlesztő részvénytársaság szabadalmi kérelmét az Ad5-nCOV nevű, koronavírus elleni oltásjelöltre múlt kedden – adta hírül a Reuters.

Az állami People’s Daily nevű lap szerint ez az első koronavírus-oltás, amely szabadalmat kapott a kínai szellemi tulajdon hivatalától. Ez nem azt jelenti, hogy az oltóanyag megkapta a hatósági engedélyt és használható, hanem csak azt, hogy elismerték olyan találmánynak, amely megfelel szabadalmazható fejlesztések ismérveinek.

Szaúd-Arábiában a közelmúltban jelentették be, hogy megkezdték a fázis III. klinikai kísérleteket a kínai CanSino által fejlesztett oltóanyaggal. A vállalat Brazíliával, Chilével és Oroszországgal is tárgyal arról, hogy ezekben az országokban kezdhesse meg a tesztelést.

A CanSino részvényeinek árfolyama a hírre 14 százalékkal emelkedett a hongkongi tőzsdén, Sanghajban pedig 6,6 százalékos volt a növekedés.

A koronavírus elleni oltások piacán az utóbbi hetekben felgyorsultak az események: a múlt héten Oroszország hirdette ki magát a vakcinaverseny győztesének, ezt azonban a szigorú engedélyeztetési rendszer kicselezésével érte el, kiváltva ezzel az Egészségügyi Világszervezet és a nemzetközi tudományos közvélemény rosszallását is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.