2020. szeptember 28., hétfő

A MAGYAR KORMÁNY EDDIG SEMMIT SEM TETT A MUNKANÉLKÜLIVÉ VÁLT EMBEREKÉRT!

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.09.28.


„Ebből rövid távon, nagyon nagy baj lesz!” – hívja fel a figyelmet Katona Tamás, közgazdász. A KSH korábbi elnöke szerint, ma 400 ezer munkanélküli lehet az országban, miközben a kormány szinte semmit sem tett a jövedelemmel nem rendelkezők védelmében. Ami több százezer család életét teszi kilátástalanná és elviselhetetlenné. A problémát a hatalom a szőnyeg alá söpri, és sem a szakszervezet, sem az ellenzék, de a nyilvánosság sem tudja megakadályozni, hogy a gazdaságvédelemre fordítandó pénzt ne a haverok kapják. Pedig Orbán Viktor azt ígérte, hogy annyi munkahelyet teremt a kormánya, amennyi a járvány miatt megszűnik. Katona Tamás szerint mindez csak kormányzati blöff!


Arról van napi adat, hogy naponta hány ember életét követeli a járvány, de azt nem tudjuk, hogy a járvány második hulláma hány munkahelyet szüntetett meg. Létezik ilyen adat?


Nincs! Épp ezért, azt sem tudjuk, hogy valójában mit jelent Orbán Viktornak az a kijelentése, hogy annyi munkahelyet teremtenek, amennyit a járvány megszüntet. Továbbá az sem világos, hogy az állam hogyan tudna a járvány idején munkahelyeket teremteni. Egyáltalán még azt sem tudjuk, hogy az állam hová venne fel embereket; elképzelhetetlennek tűnik a közmunkások, vagy a katonaság állományának korlátlan bővítése...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.