2020. szeptember 30., szerda

A SÖTÉTSÉG ÉS A VILÁGOSSÁG HARCA AZ AMERIKAI “KETRECHARCBAN” - UTÓVÉDHARCAIT FOLYTATJA A DEMOKRATIKUS, SZABAD, NORMÁLIS VILÁG

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.09.30.


Soha nem látott kulturálatlan estét hozott az amerikai elnökválasztás első nyilvános vitája, amelyen Donald Trump a várakozásoknak megfelelően kocsmai hangulatot teremtett azzal, hogy képtelen volt betartani a vita szabályait, és szüntelenül belevágott Joe Biden szavába. Ennek ellenére az összbenyomás egyértelmű képet mutatott: a sötétség, a bunkóság, a nyers erő, a rasszizmus, a gyűlölet, a nárcisztikus személyiségzavar harca volt ez a világosság, az emberség, a humanizmus, az őszinteség és a békességre igyekvéssel szemben.

Nem nehéz kitalálni, hogy a sötétséget a keresztény hívők nagy többsége által támogatott Trump képviselte, míg a világosság értékeit az ugyancsak hívő keresztény, de nem fasiszta, hanem liberális demokrata Joe Biden testesítette meg. Nehéz lenne az érdemi válaszok alapján eldönteni, hogy ki nyerte a vitát, mert nem sok mindent lehetett hallani abból, ami elhangzott. De amit érteni lehetett Trump közbekiabálása ellenére is, abból egyértelműen Biden képviselte a civilizációt.

Az efféle viták egyébként is attól függően befolyásolják a bizonytalanok voksait, hogy mi az összbenyomás. Az egyik oldalon egy sértett, fejlődésben visszamaradt, hatéves gyereket, egy utcai verekedőt, hazug, szélhámos hetvenkedőt láthatott a közönség, a másik oldalon egy államférfit, aki időnként szembefordult a kamerával, és igyekezett közvetlenül az amerikai polgárokhoz szólni, mint akit valóban az ország sorsa és a benne lakó emberek élete érdekel. Hihető volt, amikor azt mondta, hogy megválasztása esetén ő az amerikai demokraták, és az amerikai republikánusok elnöke akar lenni.

Mindez nem fogja meghatni a republikánusok és Trump legfőbb szavazóbázisát, azokat a keresztény szavazókat, akiket a prédikátoraik a hetvenes évektől pénzért és hatalomért átfordítottak a republikánusok oldalára, és ennek érdekében az erkölcsi kérdéseket tették meg a kereszténység lényegének, ami a valódi kereszténység meghamisítása. A kereszténység nem erkölcs, hanem újjászületett, megigazult élet, aminek az erkölcs lehet a gyümölcse, de nem azonos azzal. Az pedig kifejezetten istenkáromlás, hogy a megigazulás gyümölcsét az egyházon kívüli, nem hívő emberekre akarják erőltetni állami erővel, miközben ők maguk sem tudnak azoknak az erkölcsi normáknak megfelelni. Ezért volt szükség Megváltóra.

Ezeket a képmutató keresztényeket semmi nem érdekli, csak a melegek elleni uszítás, az abortusszal szembeni zéró tolerancia, amit teljes republikánus uralom alatt sem vezettek be soha, mert azzal úgy járnának, mint egykor az alkoholtilalommal. Mindez totálisan szemben áll a Bibliával, és ahogy a jó erkölcsöt nem a tízparancsolat, a törvény hozza létre, hanem a kegyelem, az abortusz elleni küzdelem is kontraproduktív azokkal a módszerekkel, amelyekkel a gyűlölet hamis prófétái igyekeznek szavazatokat szerezni egy pártnak.

Ma már ezt szinte nem is érti egy megvezetett keresztény, aki észre sem veszi a saját bűneit, a prédikátora lopását, hazugságait, erkölcstelenségeit, de erkölcsi alapon támogat egy Trumpot, aki adót csal, lop, hazudik, házasságtörő, veri és erőszakolja a nőket, rasszista, fajgyűlölő. Aki ezt látja, az nem csodálkozik azon, hogy az Antikrisztust, a világdiktátort, Jézus Krisztus és Isten ellenfelét, az ördög emberét, keresztény hívők tömege fogja megválasztani és támogatni, mi több, „Isten emberének” mondani. Mint ahogy ezt a sátáni Trumppal teszik.

Hazugság, bibliaellenes istenkáromlás minden szavuk. Ezért nekik nem számít, hogy mi történt ezen a vitán. Egyebek mellett az, hogy amikor Biden a háborúban hősként meghalt fiáról beszélt, hogy az nem volt „lúzer” (ahogy a katonaság elől is csalással kibúvó Trump mondta a hősi halottakra, mert ugyebár ő nem volt lúzer, hanem amíg mások az életüket áldozták, addig ő léha kurvapecér életét élte), Trump közbeszólt, hogy Biden másik fia pedig drogos volt. Mire Biden elmondta, hogy igen, így történt, de büszke a fiára, aki kemény harccal ki tudott jönni ebből a borzalmas függőségből. Egy aljas, érzéketlen mocsok emberrel szemben ott állt egy nehéz sorsú, sok tragédiát megélt őszinte ember. Íme, az ember. De ez a mai „keresztényeknek” nem számít, csak az, hogy senki ne legyen buzi, ne vetesse el a magzatát, de azért, hogy ez ne történjen meg, a kisujjukat nem mozdítják. Csak ítélkeznek. Miközben ők maguk közönséges tolvajok, hazudozók, rágalmazók, hogy mást ne is mondjunk. Semmivel nem különbek, mint akikre ujjal mutogatnak és meg akarnak kövezni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.