2020. szeptember 10., csütörtök

A SZÁMVEVŐSZÉK KISZOLGÁLJA A KORMÁNY POLITIKÁJÁT

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.09.10.


Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) vezetésének most jutott eszébe, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tíz éve súlyos pénzügyi szabálytalanságok vannak. A számvevőszék közleményben reagált az SZFE rektor-helyettesének, Novák Eszternek a nyilatkozatára, aki közölte, hogy nem lesz átadás-átvétel az intézményben. Az egykori fideszes képviselő, Domokos László által vezetett ÁSZ viszont a vagyonnal való elszámolás miatt sürgeti a vagyonátadást. De mint kiderült az SZFE menedzsmentje már rég elvégezte az átadás-átvétel előkészítését, amit azonban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő blokkol. Beavatkozhat-e a politikába az Állami Számvevőszék? - kérdeztük Nyikos Lászlótól, az ÁSZ egykori alelnökétől.


- Az Állami Számvevőszék korábbi alelnökeként nem tartja furcsának, hogy az ellenőrző szervezetnek épp a politikai botrány kellős közepén jutott az eszébe: a Színház és Filmművészeti Egyetemen tíz éve szabálytalanul gazdálkodtak!?

- Kétségtelen, úgy látszik az ÁSZ ezúttal is politizál, - ami parlamenti ellenőrző szerv számára megengedhetetlen. A törvény ugyanis tiltja! Politizál, ahelyett, hogy pénzügyi ellenőrzéseket végezne. Az utóbbit már országgyűlési képviselőként is kezdeményeztem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.