2020. szeptember 4., péntek

A VÍRUS HATÁSA A TANTERVDIKATATÚRÁRA ÉS A HÁTRÁNYOS HELYZETRE

HÍRKLIKK
Szerző: M. I.
2020.09.04.


A koronavírus második hullámát állig felfegyverkezve váró kormány feje, Orbán Viktor, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában a tanévkezdés kapcsán, ma reggel arról beszélt: mivel nem mindenhol egyformán jelenik meg a vírus az országban, ezért minden ügyet megvizsgál a kormány, és ott fognak áttérni a digitális oktatásra, ahol erre szükség van. Tavasszal azért hoztak általános szabályt, mert a biztonság volt a legfontosabb, de a jövőben a helyzethez jobban alkalmazkodó védekezést fognak alkalmazni. Szavaiból az is kiderült, a digitális oktatás nem olyan jó megoldás, mint amikor személyesen történik a tanítás, hiszen a tanároknak nem csak tudást kell átadniuk a gyerekeknek. A hagyományos oktatás, a személyes kapcsolat azért is fontos, mert a tanulás jellemformálás, nevelés is kell, hogy legyen.Az újságíróban óhatatlanul felmerült kérdésre, hogy akkor ezek szerint, az agyon dicsért digitális oktatásra való áttérés mégsem volt olyan kiváló. Nahalka István oktatáskutató válaszolt.


Nahalka István megjegyezte, bár nem szívesen teszi – hiszen nem híve az Orbán kormánynak –, de ebben a kérdésben meg kell védenie a miniszterelnököt. Hiszen nem azt mondták a digitális oktatásról, hogy az jó, hanem azt, hogy általa sikerült kivédeni a problémákat.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a digitális módszereknek, a digitális pedagógiának nem kellene nagyobb szerepet kapnia az oktatásban – tette hozzá. Esetleg a tizenkettedikeseknél már az is elképzelhető, hogy ilyen formában tanuljanak. Ám az iskolákra – sokak véleményével ellentétben – szerinte távlatban is szükség van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.