2020. szeptember 1., kedd

DISZKRIMINÁLNAK AZ ÚJ HATÁRINTÉZKEDÉSEK – EZ MÉG SOKBA FOG NEKÜNK FÁJNI

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.09.01.


„Vérlázító, hogy fociszurkolókat beengednek az országba, ráadásul külföldön végzett tesztekkel, miközben másokat megállítanak a határon, s a magyar állampolgároknak idehaza kell elvégeztetni a tesztet, saját pénzen” – szögezte le megkeresésünkre Falus Ferenc. A korábbi országos tiszti főorvos szerint, nincs mit csodálkozni, „Magyarországon teljesen megszokott a diszkrimináció a jogrendben is – például van, aki szavazhat levélben, van, aki nem” Az új határintézkedések többe kerülnek, mint a tesztelés, s ráadásul értelmetlen is – mondta, emlékeztetve arra: a hatályos egészségügyi törvény szerint, az állam feladta lenne az ingyenes tesztelés. Szerinte az újonnan megfertőződöttek több mint a négyötödének nem volt külföldi kapcsolata. Az új intézkedések farvízén újabb hat hónapra meghosszabbították a rendkívüli helyzetet, ami milliárdok közbeszerzés nélküli elköltését teszi a lehetővé – mutatott rá. Valódi támpontokat nem kapnak a lakosok a hatóságoktól, megkérdeztük hát Falust, hogy mihez tartsuk magunkat mi, óvatos állampolgárok.

„A járványt itthon kell megfogni” – szögezte le a Hírklikknek nyilatkozva Falus Ferenc, akitől a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól és a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról intézkedő, vasárnap megjelent 408/2020. (VIII. 30.) kormányrendelet több (szerintünk felháborító, diszkriminatív és helyenként nehézkes, szinte értelemezhetetlen) kitételéről beszélgettünk.

Az álláspontja sarkos: „Vérlázító, hogy fociszurkolókat beengednek az országba, ráadásul külföldön végzett tesztekkel, miközben másokat megállítanak a határon, illetve a magyar állampolgároknak idehaza kell elvégeztetni a tesztet, saját pénzen” – szögezte ugyanis le. A korábbi országos tiszti főorvos szerint nincs mit csodálkozni, „Magyarországon teljesen megszokott a diszkrimináció a jogrendben is – például van, aki szavazhat levélben, van, aki nem”. A diszkrimináció az Orbán-rendszer lényege: emlékezzünk csak! Május elseje előtt nem jöhettek be külföldiek az országba, azonban hogy-hogy nem, a dél-koreaiak beutazását engedélyező rendelet megjelenése előtt ­– vélhetően valami egészen különleges engedéllyel érkező ­– dél-koreaiak egy nagy csoportja már az egyik legnagyobb budapesti szállodában lakott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.