2020. szeptember 4., péntek

ELLENZÉKI KEREKASZTAL 2.0 – HOLODA ATTILA SZERINT ALAPOS MUNKÁT VÉGZETT A V21

168 ÓRA
Szerző: SOMFAI PÉTER
2020.09.04.


Azt ígérik, hogy szeptember közepén felszállhat a fehér füst. Legalábbis a rendszerváltás utáni kormányok korábbi minisztereiből, államtitkáraiból, meghatározó személyiségeiből alakult V21 nevű politikai tanácsadó testület optimista. Persze szó sincs arról, hogy az általuk előkészített dokumentum alapján rögvest trónra emelik majd a 2022-es választásra készülő ellenzéki pártok „pápajelöltjét”, de arra feltétlenül számítanak, hogy sikerül mindenkivel elfogadtatni egy olyan politikai megállapodást, amely alapja lehet a Fidesz–KDNP leváltására készülő pártok választási együttműködésének.


A szervezet tagjai sokféle világnézetet képviselnek. Vannak köztük konzervatívok, liberálisok és szociáldemokraták. Ezt a sokszínű társaságot a közös meggyőződésük fogja össze, hisznek a jogállamiságban, a demokráciában, a szolidaritásban, a választás szabadságában és abban, hogy az ország jövőjét az állampolgárok a szabadon leadott szavazataikkal határozhatják meg. A hazai belpolitikai viszonyokat ismerve joggal gondolhatná bárki, hogy aki így gondolkodik, az a szélmalmokkal harcba szálló lovaghoz hasonlatos.

– Gyakorlatilag három év telt el azóta, hogy összeültünk az első megbeszélésre, akkor még csak V18 néven – idézi az első találkozásokat Holoda Attila, korábbi energetikai államtitkár. – Mindenki kissé gyanakodott, mire számíthat a másiktól, hogyan tud majd szót érteni egymással az egykori szocialista külügyminiszter Antall egykori külügyminiszterével, vagy a szocialisták által delegált EU-biztos az MDF volt államtitkáraival. Aztán kiderült, hogy ilyen körben, ahol egymás tisztelete az elsődleges, az értelmes vita nem okoz problémát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.