2020. szeptember 4., péntek

MEGÚSZHATJÁK A KERESKEDŐK A BANKKÁRTYÁS FIZETÉS ELFOGADÁSÁT - VISSZASZOKTAK A BANKFIÓKOKBA A MAGYAROK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2020.09.04.


Éveket lökte előre a banki digitalizációt a koronavírus-járvány, ugyanakkor augusztus végére teljes létszámban visszatértek az ügyfelek a fiókokba. Még várnunk kell az azonnali fizetésre épülő új szolgáltatásokra, de a kiskereskedők akár a másodlagos azonosítóval vagy QR kódra építve is lehetővé tehetik az elektronikus fizetések januártól kötelező elfogadását – derült ki a Portfolio tegnapi konferenciáján.


Fél éve elindult az azonnali fizetési rendszer Magyarországon, de a ráépülő új szolgáltatások megjelenésére egyelőre várni kell, sőt 2021 előtt nem is nagyon várhatók – derült ki a Portfolio Financial and Corporate IT 2020 tegnapi konferenciáján.

Pedig a koronavírus-járvány akkora ugrást hozott az ügyfélszokásokban a banki digitalizáció terén, mint máskor 10 év fejlődése - mondta Becsei András, a Bankszövetség alelnöke, az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója. A veszélyhelyzet idején (március-június) 12 százalékkal nőtt a netbankok használata, ami óriási fejlődésnek számít.

Ugyanakkor a veszélyhelyzet alatt március 13-án pénteken és március 16-án hétfőn hatalmasat nőtt a készpénzfelvétel is, ami a bespájzolás időszaka volt. Majd megnyugodtak az emberek, hogy továbbra is fel lehet venni készpénzt az ATM-ekből, így jelentősen nőtt az internetes vásárlási forgalom és a kártyás fizetési forgalom is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.