2020. szeptember 30., szerda

FOGD A PÉNZT, ÉS FUSS!

HÍRKLIKK
Szerző: PUZSÉR RÓBERT
2020.09.30.


Lopni, és vagyont kimenekíteni csak törvényesen érdemes, a nemzeti tőkésosztály pedig annyira hazafias, hogy nagyüzemi mértékben hordja ki a tőkét az országból.


Kun Béla ékszerektől roskadozó zsebekkel menekült el repülőgépén Budapestről – a rendszerváltás elitje külföldi offshore-számlákra utalta a lopott vagyont, hogy azzal soha ne kelljen elszámolnia. Kun Béla egy pitiáner bűnöző volt, aki amit felmarkolt, vitt – az elmúlt harminc év ezzel szemben az egyre professzionalizálódó bűnözői módszerek alkalmazásával telt, melynek során a politikai és gazdasági elit már a pénzmosás, az adóelkerülés és egyéb pénzügyi csalások széles repertoárját gyakorolta, épp mint az olasz maffia, a kolumbiai kartellek és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc e téren is új fejezetet nyitott: a svájci bankszámlák és az aktatáskákba gyűrt milliók korszakának vége – ha a lopás törvényes, a lopott pénz külföldre menekítése is legyen az! Mészáros Lőrinc az állami hitelekből és megrendelésekből óriásira hízlalt cégbirodalmával külföldi terjeszkedésbe kezdett: ausztriai szállodák, horvátországi villák, erdélyi ingatlanok, montenegrói befektetések, vajdasági futballklub. Most, a járvány közepén, amikor az ország turizmusa épp összeomlik, és tízezrek mennek tönkre, Mészáros Lőrinc a horvát sajtó szerint az Isztriai-félsziget északkeleti partján ötvenmillió euróból épít száznyolcvan szobás, ötcsillagos luxushotelt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.