2020. szeptember 29., kedd

INDUL A LIBERNYAK.HU

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.09.29.


Vagy nem. Ami biztos, hogy egy ma még ismeretlen magánszemély augusztus 6-án levédte, azaz a nevére vette a libernyak.hu domain nevet. Ilyet akkor szoktak csinálni, ha ezzel a névvel portált kívánnak indítani. Vagy más okból, például azért, mert bár eszük ágában sincs portált indítani, de azt akarják, hogy más se kezdhessen semmit ezzel a névvel.

Orbán Viktor július 24-én dobta be a köztudatba a libernyák kifejezést, amikor a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy ezeket a libernyákokat a hátán is elviszi. Nem magyarázta meg, hogy kik a libernyákok, de erre nem is volt szükség. A szót ugyan korábban nem hallottuk, de a szövegkörnyezetből így is egyértelmű volt mindenki számára, hogy kiket ért libernyákok alatt a miniszterelnök.

Első megközelítésben a liberálisokat. Akik persze nem feltétlenül liberálisok a szó politikai értelmében, viszont szembenállnak Orbán Viktorral és a Fidesszel. Vagyis, idegen zsoldba szegődött hazaárulók. Filozófusok, szemüvegesek, kockás inges tanárok, fekete ruhás nővérek, főpolgármesterek, színművészetisek. Közös bennük, hogy nem olyanok, mint Orbán, egy IKEA bútort sem képesek összeszerelni, és a disznóölésnek is csak a végére érnek oda, ami nem is baj, mert útban lennének a sok profi disznóölő és IKEA-bútor összeszerelő mellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.