2020. szeptember 25., péntek

JÖN AZ ÚJ OTTHONTEREMTÉSI PROGRAM, A GYEMEKTELENEK IS REMÉNYKEDHETNEK

HVG ONLINE
Szerző: DACZI DÓRA
2020.09.25.


Hamarosan jön „minden idők legnagyobb otthonteremtési programja”, ám a részletekkel még adós a kormány. Szakmabelieket kérdeztük, vajon mit tartalmazhat a mostani program.


Meglepetésként érte a piacot Novák Katalin frissen kinevezett, családokért felelős tárca nélküli miniszter bejelentése, amelyben „minden idők legnagyobb otthonteremtési programját” ígérte be azzal, hogy az erről szóló javaslatot hamarosan a kormány elé terjeszti. Az építésgazdaság meghatározó szereplői, fejlesztők, szakértők és elemzők egyelőre név nélkül nyilatkoztak lapuknak arról, mi állhat a program hátterében.

„Tudtuk, hogy dolgoznak új támogatási körön, hiszen mindig dolgoznak valamin, de azt nem sejtette szerintem senki, hogy a falusi csok, a kedvezményes hitel, a babaváró meg a rozsdaövezet tetejébe egy újabb nagyléptékű programot jelentenek be” – mondja a szektor egyik vezető elemzője. Az otthonteremtési program berúgása már csak azért is váratlan, mert a teljes piacot lázban tartó rozsdaövezet fejlesztések kidolgozását szélesebb körű egyeztetés előzte meg, és egyelőre úgy fest, hogy több javaslatot meg is fogadott a kormány...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.