2020. szeptember 1., kedd

KÁR, HOGY NEM VAGYOK CSEH, LENGYEL VAGY SZLOVÁK

HÍRKLIKK
Szerző: BÁNÓ ANDRÁS
2020.09.01.


E három ország állampolgárai határátlépés szempontjából ugyanis messze leköröznek minket, magyarokat. Egy magyar embert, a magyar miniszterelnök jóvoltából. Lássuk a részleteket! Orbán Viktor csaknem egy hetet várt a titkolódzással, amelynek végén kiderült, hogy nemcsak a déli államokba, de egész Európába nem lehet itthonról elutazni úgy, hogy a hazatéréskor ne várna 14 napos karantén a külföldön bolyongóra, kivéve, ha minimum hatvanezerért két tesztet csináltat.

„Nem lesz satu, de majdnem” – húzta el a mézesmadzagot a miniszterelnök, majd olyan satut jelentett be, hogy attól koldultunk. Szívtuk a fogunkat, de végül az ember megértette: bár az unióban a szakemberek egyértelműen állítják, hogy a határok lezárása nem old meg semmit, ha ez az ára, hogy a vírus ne gyűrűzzön be (akárcsak a hetvenes években az olajválság) akkor maradjunk itthon, mondjuk le előre tervezett nyugat-európai programjainkat.

Már az gyanús volt, amikor Gulyás miniszter a Szuperkupa döntő több ezer külföldről érkező szurkolójával kapcsolatban azt állította, hogy a három-három ezer német és spanyol drukkert a Ferihegyről busszal szállítják majd a stadionba és vissza. Hol van annyi repülőgép, amely hatezer szurkolót képes elszállítani? Ez a kérdés még mindig a levegőben lóg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.